Ми у Facebook
16.08.2016, 08:20

Екс-гендиректор НК «Верес» уперше відправить українців на Чемпіонат Європи з міні-футболу [+Фото]

Євгеній Донцов, який зовсім недавно обіймав пост генерального директора НК ФК «Верес», повідомив про близький дебют української збірної на Чемпіонаті Європи з міні-футболу. В Угорщині українці змагатимуться у групі з національними збірними Шотландії, Словаччини та Боснія і Герцеговини.
Про деталі першого Чемпіонату Європи для збірної України з міні-футболу пан Євген розповів на власній сторінці у Facebook:

В червні 2014 року я отримав лист від президента Міжнародної Федерації міні-футболу, п. Філіпа Юди, в якому він писав, що йому мене порекомендували наші спільні знайомі, і що він шукає в Україні людину, яка зможе створити українську федерацію міні-футболу та розвивати цей вид спорту (в Україні трохи плутають футзал з міні-футболом, але про це трохи нижче).

Не довго думаючи, ми домовились зустрітись у Вроцлаві в серпні того ж року. На тій зустрічі, я був вражений розвитком в Європі (та й у світі загалом) цим видом спорту. В Польщі 200000 гравців, в Чехії – 50000, в Німеччині 150000 і т.д. Кожен рік проводиться Чемпіонат Європи, кожні 2 роки Чемпіонат Світу. До речі, це все для аматорів.

В тому ж році, на запрошення п. Філіпа Юди я відвідав Чемпіонат Європи, який проходив в Чорногорії. Це був цікавий досвід. З тих пір, ми почали процес щодо розвитку міні-футболу в Україні. Але на цьому шляху в 2015 році став Народний Клуб "Верес" Рівне. З головою я занурився в роботу по відродженню нашого народного клубу і повідомив керівництво Європейської федерації міні-футболу, що вони мають знайти когось іншого, або чекати рік, поки я не стану вільнішим. Було прийнято рішення, поставити на паузу і в 2016 році повернутись до проекту.

І ось, маю за честь оголосити, що вперше, збірна України з міні-футболу буде приймати участь в чемпіонаті Європи з міні-футболу, що буде проходити в Угорщині з 21 по 27 серпня. Через невелику кількість часу, ми не змогли провести повноцінний відбір до збірної, але для розвитку міні-футболу в Україні, для нас важлива участь в цьому турнірі.

Жеребкування, визначило нам таких суперників, як Шотландія, Словаччина, Боснія та Герцеговина.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У НК ФК «Верес» посада генерального директора стала вакантною

Рівненський «Верес» достроково повернувся у Першу лігу

Технічним партнером збірної з міні-футболу є чудова компанія "Gera". Саме вони розробили форму.





Додаю лінки на вебсайти, на яких можна більше дізнатись про цей вид спорту та чемпіонат.

http://www.eurominifootball.com/ - сайт Європейської федерації.

http://www.emfeuro.com/ - сайт чемпіонату Європи в Угорщині.

http://www.futbalito.com/ - мобільний додаток.

Наступних два тижні буде більше інформації про цей чудовий проект та чемпіонат.

P.S. з вересня 2016 запускається новий турнір - Ліга Чемпіонів EMF для клубних команд. Ми маємо змогу відправити від 4х до 8ми команд в вересні в Марібор (Словаччина).


Нагадаємо, що в кінці червня під час чергової прес-конференції керівництва НК ФК «Верес» Євген Донцов повідомив про свою відставку з посади генерального директора клубу. Своє рішення один із головних авторів проекту відродження рівненського професійного клубу пояснив переходом на іншу роботу.





На правах реклами