Ми у Facebook
18.08.2016, 14:40

На Рівненщині білорус виманював гроші у пенсіонерки, перебуваючи за ґратами

Притягнути до відповідальності шахраїв непросто, але поліцейським вдалося вийти на слід одного із них, який махінації проводив… з колонії.
72-річна жителька Острога розповіла правоохоронцям, що до неї зателефонували восьмого серпня близько 23 години. Невідомий розповів, що він нібито хлопець онуки і аби звільнити його з поліції, потрібні гроші. Пенсіонерка не вагаючись віддала таксисту, який вже прибув до будинку, двісті доларів та тисячу п’ятсот гривень.

На Рівненщині телефонний шахрай виманив у пенсіонерки 4000 гривень

Подібний випадок стався в тому ж районі. 76-річна острожанка поповнила кишені шахраїв на три тисячі 500 гривень. Як з’ясували правоохоронці, усе відбувалося за аналогічним вище сценарієм. Не розуміючи хто і що говорить у телефонній слухавці, вона запитала: «Пилипович*, то ти?». Відчувши упевненість, чоловік підтвердив, що він і є той самий Пилипович. Невідомий запевняв, що потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і зараз, перебуваючи у медзакладі, потребує грошей на лікування. Тож аби допомогти сусідові жінка віддала таксисту потрібну суму. Збагнула, що її ошукали, коли сама зателефонувала до Пилиповича, аби з’ясувати чи покращилося його здоров’я.

Правоохоронці викрили афериста. Ним виявився 28-річний мешканець Зарічненського району, уродженець республіки Білорусі, який вже неодноразово перебував на лаві підсудних. Останньою його судимістю стали роки неволі за скоєння крадіжок. Тож, відбуваючи покарання у Катеринівській виправній колонії № 46, аби не гаяти часу, чоловік вирішив підзаробити за рахунок інших.

У Рівному телефонний шахрай видурив у жінки 30 тисяч гривень

За маетріалами відділу комунікації поліції
Рівненської області





На правах реклами