Ми у Facebook
19.08.2016, 09:00

Скоро можуть з'явитися наручні годинники для польоту на Марс

Друга людина, що пройшлася по поверхні Місяця Баз Олдрін днями в своєму твіттері повідомив, що зараз працює разом з командою мануфактури Omega над створення наручного годинника для польоту на Марс.
По суті це могло б бути просто хорошою PR кампанією, якби не той факт, що Баз має досить солідний досвід вирішення інженерних завдань.
Є й деякі подробиці, наприклад, відомо, що годинник буде вдосконаленим продовженням модельного ряду популярної серії Speedmaster. Варто зазначити які труднощі вирішити майстрам.

Японські годинники - в чому таємниця популярності?




По-перше, місія на Марс планується тривалістю 2 з половиною роки (нагадаємо, що місія Apollo 11 на Місяць, в якій також брали участь годинник Omega тривала всього 8 днів.), Тобто характеристики надійності та відмовостійкості повинні бути дуже високими.

Все що треба знати про водонепроникні годинники




Також, з огляду на той факт, що годинник повинен кріпитися на зовнішній частині скафандра, експерти Watch4you.com.ua стверджують, що його потрібно сконструювати так, щоб він міг витримувати температуру мінус 60 градусів за Цельсієм. Ще одним складним випробуванням для годинника стане вплив найдрібніших частинок пилу, який здатен потрапити через ущільнювачі, і, маючи абразивні властивості, цей пил істотно зашкодить механізму. До слова марсоходи NASA вже стикалися з проблемою, коли марсіанські частинки ґрунту потрапляли в підшипники, виводячи з ладу ходову частину.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ