Ми у Facebook
19.08.2016, 16:00

25: творці Незалежності. Настав час випускників Острозької академії

На початку 2012 року Героя України Ігоря ПАСІЧНИКА знову перепризначили ректором Острозької академії – цього разу до 19 січня 2019 року. А очолив Ігор Демидович університет, який відроджували у буквальному значенні слова з руїн, – у 1994-му. Між цими двома датами – чверть століття.
Епоха Ігоря Пасічника, епоха Острозької академії. Стрімке відродження і бурхливий розвиток найстарішого університету Східної Європи – одна з найяскравіших подій і в новітній історії Рівненщини часів незалежної України, і в історії української освіти нашого часу в цілому.


Сам Ігор Пасічник часто каже про "Божу благодать", яку Господь дарував Острогу, благословивши відродження університету. Втім, до турботи сил небесних незмінний ректор одного з найпрестижніших вишів України з прагматичністю топ-менеджера і комунікабельністю доктора психології вміло додає підтримку впливових жителів Землі – від вітчизняних президентів до заокеанської діаспори.

Відтак, академія – постійний "ньюзмейкер" загальноукраїнського масштабу, а відвідати її вважають за честь найпочесніші гості Рівненщини. А також – звичайні екскурсанти з різних регіонів, яких часто можна тут побачити у вихідні.

...А люди, далекі від екскурсів в історію, цінують дітище Ігоря Пасічника за те, що одним реченням і простою мовою можна передати так: "Щоб вступити до Острозької академії, не треба платити хабарі, щоб навчатися там та успішно закінчити – також".

І це – не чудо, а просто маленька ілюстрація до теми: "Роль особистості в історії". Після цього хіба треба пояснювати, чому кілька років тому в телевізійному проекті "Великі українці" студенти Острозької академії поставили на перше місце не Ярослава Мудрого, Тараса Шевченка чи Степана Бандеру, а свого ректора?!..

Дехто з журналістів, спостерігаючи за тим, як випускники Острозької академії один за одним обіймають високі посади на Рівненщині, припускає: мовляв, Ігор Пасічник розставляє у владі своїх людей. Насправді ж нині просто настав час випускників Острозької академії. Просто коли багато років з любов'ю доглядати сад, він віддячить за працьовитість і турботу соковитими плодами. А працьовиті бджоли приносять найбільше золотого меду, коли у них є дбайливий пасічник.

]"Ранкова кава": гість - ректор Острозької академії Ігор Пасічник [+Відео]

Ігор Пасічник разом зі своїми однодумцями вклав душу у відродження Острозької академії – і справа його життя нині приносить реальні результати й у досягненнях випускників університету, і в його рейтингу серед абітурієнтів.

Невипадково цього року, незважаючи на зменшення кількості вступників в Україні й активну конкуренцію з боку закордонних вишів, Національний університет “Острозька академія” побив рекорд за кількістю заяв абітурієнтів за весь час свого існування.





На правах реклами