Ми у Facebook
19.08.2016, 17:40

25: творці Незалежності. Засновник незалежної преси на Рівненщині

Незалежні засоби масової інформації – це кровоносні судини демократичного суспільства. Воно просто неможливе без вільного доступу до інформації та постійного обміну думками, що забезпечують комунікацію між виборцями і владою.
А становлення незалежних засобів масової інформації на Рівненщині нерозривно пов'язане саме з ім'ям Віктора ДАНИЛОВА – засновника Видавничого дому “ОГО” і директора телеканалу “Рівне 1”. Не всі знають, що ще до заснування "ОГО" та "Рівне 1" він був одним із тих, хто ще й стояв біля витоків "Рівне вечірнє" – газети, що з'явилась за рік до "ОГО", саме в 1991-му, відразу після здобуття Незалежності.

“Я сам за освітою – інженер, хімік-технолог. Працюючи на "Рівнеазоті", і не думав, що пов’яжу своє життя з телебаченням, – пригадує нині Віктор Данилов. – Склалося так, що був змушений піти з "Рівнеазоту" і виникло питання, чим тепер займатися, де працювати. Потрібно було "крутитися", тож ми зареєстрували маленьке підприємство, яке займалося видавництвом, друкувало газети… і коли вже заробили перші гроші, адже для телебачення потрібні великі інвестиції, дороге обладнання, ми почали працювати над телеканалом. Перші кроки робити було дуже складно, адже був супротив системи. І "Рівне 1" постав не завдяки "покровителям", а навпаки – на противагу їм...”

«Ранкова кава»: гість — директор ТРК «Рівне 1» Віктор Данилов [+Відео]

Створивши незалежні ЗМІ – канали комунікації між виборцем і владою – сам Віктор Данилов почергово виступає в обох іпостасях: у 1990-94 він – депутат Рівненської міської ради, потім – вісім років у статусі виборця, далі – так само вісім років депутатства, нині – знову поза сесійними залами.

Віктор Данилов: "Першу "ОГО" довелось самому писати, верстати і здавати у друк"

Інформаційні ресурси, які заснував Віктор Данилов, відкриті для політиків різних поглядів. Їх можна любити чи не любити, але не зважати на їхнє існування – це ігнорувати багатотисячну аудиторію читачів, глядачів, інтернет-користувачів. Усіх тих, для кого працюють впливові друковані та електронні засоби масової інформації Рівненщини, початок яким у рік здобуття Україною незалежності поклав Віктор Данилов.





На правах реклами