Ми у Facebook
24.08.2016, 10:40

До Дня незалежності Нацбанк випустив нові монети (+ФОТО)

Національний банк України 17 серпня ввів у обіг пам’ятні монети, присвячені 25-річчю незалежності України:
- золоту монету номіналом 250 гривень – «25 років незалежності України»;
- срібну монету номіналом 20 гривень – «25 років незалежності України»
- набір з чотирьох пам’ятних монет з нейзильберу – «Київська Русь», «Галицьке королівство», «Козацька держава» та «25 років незалежності України».

ФОТО: Нацбанк увів в обіг нові монети до Дня Перемоги

Монети репрезентують етапи становлення та розвитку нашої держави упродовж тисячоліття. Авторами ескізів виступили київські художники Володимир Таран, Олександр та Сергій Харуки.

Увесь тираж золотих пам’ятних монет «25 років незалежності України буде реалізовано на аукціонах Універсальної товарної біржі «Контрактовий дім УМВБ».

Ювілейні нововведення Національного банку України





Так, вже відбувся перший аукціон, на якому Національний банк запропонував для реалізації п’ятдесят золотих пам’ятних монет. Сорок п’ять монет було продано. Максимальна ціна придбання монети у ході аукціону становила 163 306 гривень, мінімальна – 123 306 гривень. Загальна вартість придбаних сьогодні золотих пам’ятних монет сягнула майже 6,5 мільйонів гривень.

Набір монет з нейзильберу та срібні монети «25 років незалежності України», як і раніше, можна придбати у регіональних представництвах Національного банку України та у відділеннях банків-дистриб’юторів: ПАТ «Державний ощадний банк України» та ПАТ АБ «УКРГАЗБАНК».






На правах реклами