Ми у Facebook
26.08.2016, 20:30

Студентам Рівненщини та інших регіонів лекції читатимуть іноземні науковці та дипломати

Фото Мар'яни Нечипорук

У Національному університеті «Острозька академія» відбулося відкриття ІІІ Літньої школи для учасників програми «Східні студії» в Україні.
Тема школи — «Центрально-Східна Європа: нації, кордони, історична пам'ять».

Літня школа триватиме до 27 серпня в рамках Консорціуму Варшавського університету та низки українських вишів. Вона є одним із елементів магістерської програми отримання подвійних дипломів — магістра політології вітчизняного ВНЗ і Варшавського університету.

Учасники школи, якими цьогоріч стали 20 студентів із Національного університету «Острозька академія», Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Прикапатського національного університету імені Васила Стефаника, слухатимуть лекції провідних науковців Варшавського університету, зокрема полковника Тадеуша Кшонстека, професора Якуба Садовського, доктора Адама Бальцера, колишнього Посла Польщі у Республіці Білорусь Маріуша Машкевича та колишьного Генерального Консула Польщі у Калінінграді Марека Гулковського.

Фото Мар'яни Нечипорук
Фото Мар'яни Нечипорук


- Коли ви побуваєте на екскурсії Острозькою академією, то зрозумієте, що саме звідси бере початок гуманітарна аура української нації. Перший Буквар, перша Біблія побачили світ ще у XVI столітті саме в Острозі завдяки вченим Острозької академії. Тема цьогорічної школи досить актуальна і відповідає сучасним цивілізаційнимс викликам. Саме ви — молоді і освічені люди, маєте стати провідниками нації, об'єднуючи народ навколо спільної мети та ідей. Ця Літня школа проходить в Острозькій академії уже третій рік поспіль. І це не випадково, адже Острозька академія була першим учасником від України Консорціуму українських університетів та Варшавського університету», — зазначив ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник.

- Цього року тема Літньої школи є досить актуальною, оскільки стосується проблем становлення нації, кордонів, історичної пам’яті в країнах Центрально-Східної Європи. Дякую лекторам, які під час відпустки висловили бажання приїхати на цю Літню школу та студентам, які не втрачають інтересу до навчання. Спільна програма з Studium Europy Wschodniej Uniwersytetu Warszawskiego відкриває нові можливості для учасників та готує еліту, яка буде змінювати нашу країну, використовуючи найкращі надбання польських друзів, — звернувся до учасників декан факультету політико-інформаційного менеджменту НаУОА, доцент Віталій Лебедюк.

За результатами роботи ІІІ Літньої школи «Східні студії» усі учасники отримають сертифікати.

Читайте також:

В Острозькій академії знизили плату за навчання


Писати Рівненщину: в Острозі закінчився художній пленер

25: творці Незалежності. Настав час випускників Острозької академії






На правах реклами