Ми у Facebook
29.08.2016, 19:00

Поради рівнянкам: Чи можна фарбувати волосся під час вагітності

Не можна підстригати волосся, фарбувати його, користуватися косметикою.. Подібних чуток ви, напевно, чули вдосталь. Але чи правда це? Цього разу поговоримо про оновлення кольору волосся.
Вагітна жінка - прекрасна, але це зовсім не означає, що потрібно припинити за собою доглядати. Модниці і красуні, які звикли завжди тримати себе у формі, хвилюються з приводу такого питання: чи можна фарбувати волосся під час вагітності?

Насправді, вся справа в фарбі, яку вам підбирають майстри, або ви купуєте самі. Так, вагітним варто відмовитися від фарб, які містять аміак, ноноксинол, резорцин. Всі ці хімічні речовини токсичні і мають властивість накопичуватися в організмі, викликаючи мутації плода. Крім того, вони є сильними алергенами, здатними викликати висипання, опіки слизових оболонок плода і шкірних покривів матері, можуть бути причиною гормонального збою в організмі жінки. Аміак широко використовується при знебарвленні волосся, тому мелірування, тонування і фарбування волосся в світліші тони заборонені під час вагітності. Звертайте також увагу і на такі компоненти фарби, як п-фенілендіамін, аминофенол, дігідроксібензол. Вони теж небезпечні для вагітної жінки.

Найкраще обирати фарби, які в своєму складі містять натуральні компоненти. У цьому питанні вам допоможуть перукарі та продавці косметики. Така фарба, звісно, коштуватиме дорожче за звичну, але вона буде безпечною і для вас, і для малюка.

А загалом, якщо ви вже вирішили фарбувати волосся будучи вагітною, варто дотримуватися простих рекомендацій:

- в першому триместрі вагітності варто утриматися від фарбування волосся взагалі, так як плід тільки формується, і будь-які хімічні впливи можуть негативно на ньому позначитися;

- відвідування салону заплануйте в першій половині дня (краще вранці), поки салон «дихає свіжістю», а не лаками, фарбами та іншої косметикою;

- для фарбування волосся під час вагітності краще використати хну або басму. Ці фарби не зашкодять ні вам, ні майбутній дитині.

Успіхів!

Статті до теми:

Як підготуватися до вагітності

Чи можна вагітним їхати на море

OGO.ua розвіює найпоширеніші міфи про вагітність





На правах реклами