Ми у Facebook
31.08.2016, 16:40

Дубенчанина Тарас Міщука визнали кращим спортсменом Львівщини

Традиційне щомісячне голосування за кращого спортсмена Львівської області визначило найкращим у серпні Тараса Міщука. Адже уродженець Дубна здобув нещодавно бронзову нагороду на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.
Думка членів колегії управління фізичної культури і спорту Львівської обласної державної адміністрації та членів виконкому відділення НОК України у Львівській області, яким визначається найкращий спортсмен області, за підсумками спортивного серпня була, практично, єдина.

21-річний уродженець Рівненщини у парі з Дмитром Янчуком (Хмельницька - Полтавська області) виборов бронзову медаль останніх Літніх Олімпійських Ігор в каное-двійці на дистанції 1000 метрів.

Бронзова медаль пішла у залік Львівщини, але варто відзначити, що Міщук народився і почав свій спортивний шлях саме у Дубно. Нині він навчається на четвертому курсі Львівського державного університету фізичної культури.

Як відзначив сам Тарас у інтерв’ю ERVE.UA, його у великий спорт привів перший тренер Олександр Павлюк. Щоб подякувати за перші шість років тренування олімпійський призер спеціально приїхав до Рівного після Олімпіади.

- Як сьогодні пам’ятаю, у вересні 2006 року він прийшов у мою школу і розповів про набір нової групи, наступного дня я пішов на тренування. А після школи вступив до університету і там продовжив тренуватися, - розповів дубенчанин.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У веслуванні на каное-двійках дубенчанин Міщук виграв бронзу Олімпіади в Ріо

У Києві урочисто зустріли бронзового медаліста ХХХІ Олімпіади дубенчанина Міщука

На малій Батьківщині Міщук буває не часто, і «за минулий рік, мабуть, лише двічі тренувався вдома. Більше часу в Полтаві, Горішніх Плавнях, Туреччині, Португалії та інших країнах. Вдома практично не був».

Щодо майбутніх планів, то поки на Тараса очікує тривала відпустка.

- Нам обіцяли по 55 тисяч доларів за «бронзу». Якщо не вирішиться питання із квартирою у Львові, тоді витрачу призові саме на придбання житла. Ще є в мене одна задумка щодо купівлі цінної речі, але розкажу про це згодом. А щодо відпустки, то у мене, як ніколи, вона буде дуже довгою – 2 місяці. Батьки роблять ремонт, то ж цим займатимуся. А ще хочеться просто побути вдома, адже останній рік був лише «на валізах», - зізнався Міщук.





На правах реклами