Ми у Facebook
01.09.2016, 10:30

Рівнянина звинувачують у рейдерському захопленні

Кілька років рівнянин намагається довести право на володіння двома цехами, які отримав у власність. Чоловікові з того часу, довелося побувати у судах, зустрітися з дивними охоронцями. Тепер його звинувачують у незаконному захопленні майна - рейдерстві.
Рівнянин Михайло Чикун зараз служить у лавах Збройних сил України, а тому від його імені з журналістами спілкується його представник, адвокат Олександр Величко. Він і розповів про ситуацію у якій опинився Михайло Чикун.

Олександр Величко розповідає, що у 2013 році Михайло Чикун вийшов зі складу учасників ТОВ "Багерт" і отримав два цехи загальною площею 800 квадратних метрів, які розташовані на вулиці Барона Штенгеля у селі Городок Рівненського району. Цехи належали товариству, а до цього були у власності ВАТ «Рівненський завод тракторних агрегатів». Але спокійно користуватися цим надбанням не вдалося: уже за рік на пана Михайла очікував суд. У 2014 році, як розповідає Олександр Величко, прокуратура, після звернення представників ВАТ «РЗТА», оскаржувала право власності у суді на це майно в інтересах держави. Однак, цю судову справу виграв Михайло Чикун. Проте, й після цього без проблем користуватися цехами не вдалося. Як розповідає Олександр Величко, уже в липні 2015 року Господарський суд призначив ліквідатором ВАТ «РЗТА» Олександра Зуха. І, як твердить Олександр Величко, після цього для Михайла Чикуна двері до згаданих цехів були закриті. У прямому значенні цього слова:

- Біля цехів з`явилися невідомі спортивні молоді люди, які називають себе охороною Рівненського заводу тракторних агрегатів, але не мають жодних ознак, які підтверджували б їхню належність до будь-якої охоронної фірми. До цехів ні я, ні Михайло Чикун, ні представник приватного підприємства «Альфа ЩТ», якій пан Чикун здав один із цехів в оренду, зайти не можемо. Підозрюю, що у цехах уже немає обладнання. Чи там відбуваються ще якісь протизаконні дії, – зазначає Олександр Величко.

Молодиків, які охороняють вхід до цеху, зазначає пан Величко, навіть не переконало те, що Вищий спеціалізований суд України у травні цього року визнав Михайла Чикуна добросовісним правонабувачем щодо зазначених цехів. Біля десятка звернень до правоохоронців, за словами Олександра Величка, жодних конкретних результатів не дали.



Представник Михайла Чикуна говорить, що нещодавно йому таки вдалося зайти до одного із цехів, де знаходяться станки та інше обладнання. Хоча на шляху і чекало чимало перешкод: дорогу до будівель перекривали дві бетонні балки, а двері цеху з обладнанням загороджував ківш із цеглою. Але до одного із цехів вдалося добратися. Представник Михайла Чикуна з гіркотою говорить, що те, що довелося там побачити йому та представнику ПП «Альфа ЩТ» Юрію Олійнику, оптимізму не додало: 90 відсотків обладнання практично не було. Деякі верстати зникли, від деяких залишився лише корпус – усі деталі та електроніку вивезли. На підлозі було видно сліди навантажувача. Через це чоловіки знову звернулися до правоохоронців за фактом крадіжки.



До поліції пообіцяв звернутися і сам Олександр Зух, який зазначив, що згадане проникнення на територію цеху представників Михайла Чикуна – це ніщо інше, як рейдерське захоплення, а тому він змушений повідомити про це поліцію. Звідки взялися балки та цегла, теж не пояснив, оскільки давно був на території заводу.



Більш детально позицію арбітражного керуючого Олександра Зуха повідомила Ірина Мельник – юрист ВАТ «РЗТА»:

- Зараз щодо цього майна є два судових спори, один із яких відбувається у Верховному суді України, тому остаточно не визначено, хто є власник. Це буде відомо після закінчення судів. Саме тому проникнення на територію цеху можна вважати незаконним, - зазначає пані Ірина.

Олександр Величко підкреслює, що у майбутньому готовий співпрацювати з поліцією щодо цих прикрих фактів. Рейдером себе не вважає, оскільки перебував у цеху, який належить його клієнтові.







На правах реклами