Ми у Facebook
31.08.2016, 17:20

Рівняни взяли участь у першому для України Чемпіонаті Європи з міні-футболу [+Фото]

Представники Рівненщини стали учасниками нещодавнього Чемпіонату Європи з міні-футболу. На цих змаганнях уперше зіграла національна збірна України. Головним тренером українців був Валерій Чирков, а серед його підопічних відразу декілька гравців репрезентували Рівне.
Як розповіли в обласній федерації з «великого футболу», заступник голови РОФФ Євген Донцов, який ще у недалекому минулому був генеральним директором НК ФК «Верес» (Рівне), нині зосередився на розвитку масового міні-футболу - одного із різновидів найпопулярнішої в світі гри. Пан Донцов і група його однодумців нещодавно створили Федерацію міні-футболу України, а одним із перших їхніх кроків стала поїздка до Угорщини на Чемпіонат Європи з міні-футболу.

Слід зазначити, що в офіційних змаганнях це був повноцінний дебют українських «міні-футболістів» (не плутати з футзалом - у міні-футбол грають на відчутно більших майданчиках і кількість гравців на полі згідно регламентів змагань може коливатись від 7 до 9 гравців). На континентальному форумі загалом приймають участь 32 збірні, розбитих на 8 груп по 4 команди. Нашим випало протистояти словакам, боснійцям та шотландцям. До слова, конкретних обмежень по учасникам турнірів такого рівня немає - тут разом із любителями грають колишні футбольні професіонали.

Українську збірну на чемпіонаті Європи тренував відомий у минулому футболіст, «легенда» рівненського футболу Володимир Чирков. А кістяк збірної склали гравці саме з Рівного (здебільшого - представники ФК «Стандарт»: Євген Донцов, Сергій Герасимчук, Денис Лавренчук, Андрій Нестерук та інші), а підсилили їх футболісти з інших регіонів, серед них - колишній учасник АТО Роман Гречка та автор двох забитих голів збірної на дебютній першості Європи Ігор Кладов.

Звісно, що головним завданням нашої команди в першому для себе форумі подібного масштабу було набуття необхідного досвіду для майбутніх успіхів. І хоч команда не здобула жодного пункту на чемпіонаті, хлопці боролися кожного матчу і не так просто було їх обіграти більш досвідченим збірним Боснії (1:2), Словаччини (0:1) та Шотландії (1:3).

Новостворена Федерація міні-футболу України планує в найближчий час популяризувати цей різновид футболу в нашій країні, провівши низку змагань. Цілком ймовірно, що деякі з них відбудуться в Рівному та Рівненській області. Конкретні терміни та місця проведення міні-футбольних турнірів невдовзі дізнаємось від очільника української федерації цього виду спорту Євгена Донцова.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У НК ФК «Верес» посада генерального директора стала вакантною

Екс-гендиректор НК «Верес» уперше відправить українців на Чемпіонат Європи з міні-футболу













На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ