Ми у Facebook
02.09.2016, 17:40

Футболіста з Рівненщини забрали до бельгійського клубу

Уродженець села Кричильськ Сарненського району Андрій Тотовицький виступатиме найближчі півроку в Чемпіонаті Бельгії. Півзахисник, права на якого належать донецькому «Шахтарю», опинився в оренді середнячка головного бельгійського дивізіону - клубу «Кортрейк».
Про це повідомив у своєму Instagram агент футболіста Вадим Шаблій. Оренда розрахована до кінця сезону.

23-річний Тотовицький останні два з половиною сезони провів в оренді в луганській «Зорі», але нову кампанію почав у складі «Шахтаря», тому що головний тренер Паулу Фонсека надав йому шанс. На поле за гірників він вийшов тільки один раз - в грі 3-го туру проти ФК «Олександрія» (1:0), на 74-й хвилині замінивши Дентіньо.

Щодо нового клубу сарненчанина, то Кортрейк - місто, який знаходиться біля кордону Франції. Після п'яти турів бельгійської першості ФК «Кортрейк» займає в турнірній таблиці восьме місце з 8 очками.

Нагадаємо, в Бельгії зараз грають українці Роман Безус (Сент-Трюйден) і Сергій Болбат (Локерен). У вівторок «Генк» продовжив орендну угоду з Русланом Малиновським, але той поки продовжує відновлювати після розриву хрестоподібних зв'язок.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Андрій Тотовицький оформив хет-трик у ворота «Шахтаря»

18 тур Прем'єр-ліги України: гол Чачуа для «Динамо» та шедевр Тотовицького для «Чорноморця»

Новоспечений півзахисник «Кортрейка» Андрій Тотовицький розповів football24.ua, чому вирішив продовжити кар'єру в бельгійському клубі.

– Як виник варіант з "Кортрейком"? Чому вибрав саме цей клуб?

– Цей варіант з'явився ще приблизно місяць тому, коли виникла невизначена ситуація з "Шахтарем". Вибір впав на "Кортрейк", адже він зумів домовитися з "Шахтарем" з приводу оренди – не все від мене залежало. У мене було два варіанти – або цей, або ще один, але вибрав "Кортрейк". Так що, до зими буду в цій команді.

– Що тобі вже відомо про "Кортрейк"?

– Поки мало що. Знаю, що вони йдуть в середині турнірної таблиці. Спілкувався з Сергієм Серебренниковим – він каже, що "Кортрейк" – непогана команда. Тим більше, обіцяють стабільну ігрову практику.

– Радився з хлопцями, які вже виступають у Бельгії? З тим же Маліновським або Болбатом...

– Так, спілкуюся з ними. Перед тим, як приймати рішення, питав у них поради. Вони тільки "за", адже в Бельгії їм все подобається.

– Чому не хотів залишитися в Україні?

– Була можливість залишитися в "Шахтарі", але тут я особливо не грав, а сидіти і чекати біля моря погоди не хотілося. Я в такому віці, що вже треба грати. Я говорив з цього приводу з Паулу Фонсекою – він радив їхати в Європу і обіцяв стежити за мною.

– Ти хочеш закріпитися в Європі чи їдеш у "Кортрейк", щоб через рік повернутися в "Шахтар"?

– Ні, не на рік, а, грубо кажучи, на півроку, після яких мене можуть повернути. У мене були хороші варіанти: і топ-клуб з Бельгії, і ще один варіант. Ці клуби не хотіли брати мене в оренду – тільки купувати. Мінімум – оренда з правом викупу. З тих, кого влаштовувала тільки оренда, і був "Кортрейк".

Важко сказати, чи повернуся в Україну. Хочеться пограти в Європі, але мій контракт належить "Шахтарю" – з цим клубом я теж будую плани. Час покаже, як воно буде.





На правах реклами