Ми у Facebook
11.09.2016, 17:30

Що приготувати з маслюків [РЕЦЕПТИ]

Маслюк - один з найпоширеніших осінніх грибів і страви з цього гриба дуже смачні та корисні. Рецептами саме таких пропонуємо скористатися і ми.
Маслюки в сметані з картоплею

Інгредієнти:
400 г маслюків
500 г картоплі
1 цибулина
2 ст. ложки сметани
3 ст. ложки олії
чорний мелений перець
сіль за смаком.

Приготування:
Маслюки почистьте від шкірки і добре помийте. Більші гриби розріжте на 2-3 частини, а дрібні - залиште цілими. Картоплю наріжте середніми шматочками і відваріть. Цибулю поріжте півкільцями. На розігрітій сковороді в олії підсмажте маслюки до повного випаровування з них рідини. Потім додайте ще олію, цибулю і готуйте маслюки, періодично помішуючи, 5-7 хвилин. Залийте маслюки з цибулею сметаною, посоліть, поперчіть, перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини під кришкою. Додайте до грибів відварену картоплю, перемішайте, протушіть 2 хвилини і подавайте на стіл.

Маслюки в сметані

Інгредієнти:
700 г маслюків
300 г сметани
2 ст. л. олії
1 велика цибулина
сіль, перець

Приготування:
Почистіть гриби від шкірочки, помийте. Відваріть маслюки протягом години, відцідіть їх. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями, обсмажте до золотистого кольору. Додайте на сковорідку гриби і смажте їх 15 хвилин на середньому вогні. Потім до маслюків додайте сметану і потушіть під кришкою на невеликому вогні ще 10 хв.



Пиріг з маслюками

Інгредієнти:
250 гр маслюків
6 яєць
1 склянка вершків
1 склянка борошна
130 гр вершкового масла
4 ложки води.

Приготування:
Міксером змішайте склянку борошна, нарізане вершкове масло і воду. Збийте, якщо потрібно додайте ще ложку-дві води. Готове тісто розгорніть і покладіть у форму, потім проткніть виделкою. Форму відправляємо хвилин на 30 хв в холодильник, за цей час робимо начинку. Миємо й нарізаємо маслюки , додаємо 6 яєць і склянку вершків, все змішуємо. Пиріг ставимо в попередньо розігріту духовку і печемо хвилин 15. Потім його дістаємо і виливаємо начинку. Печемо при тій же температурі хвилин 45-50. Перевіряємо готовність зубочисткою. =

Яєчний омлет з маслюками

Інгредієнти:
150 г свіжих відварених маслюків
50 мл. молока
2 яйця
сіль.

Приготування:
У миску розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, розводимо суміш молоком і гарненько перемішуємо, збиваючи виделкою. На промазану маслом сковороду викладаємо гриби, заливаємо яєчною масою і накриваємо кришкою. На слабенькому вогні доводимо омлет до готовності, викладаємо його на тарілку.



Суп з маслюками

Інгредієнти:
300 гр маслюків
600 гр картоплі
1 середня цибулина
1 плавлений сирок
спеції.

Приготування:
Маслюки відваріть і обсмажте на олії. Картоплю почистьте, наріжте кубиками і кидайте у воду. До супу додайте цибулю, проваріть 20 хв. Потім додайте маслюки і варіть ще 5 хв. Наприкінці до супу додайте подрібнений плавлений сир і спеції.

Смачного!

Статті до теми:

Як швидко почистити відро маслюків

Салати з грибами

Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників [+ПОРАДИ]





На правах реклами