Ми у Facebook
13.09.2016, 16:00

Чемпіонат України. 9 тур. «Верес» - «Інгулець» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У вівторок, 13 вересня, рівненський «Верес» проведе поєдинок 9 туру Чемпіонату України серед команд першої ліги. Підопічні Володимира Мазяра вдома зіграють проти «Інгульця» з Петрового. Зустріч пройде на стадіоні «Авангард» і розпочнеться о 17:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», історія футбольного клубу «Інгулець» бере свій початок у 2013 році. Тоді у селищі міського типу Володимирівка Кіровоградської області був заснований ФК «Агрофірма П’ятихатська», генеральним спонсором якого стала однойменна аграрна компанія, що входить в топ-п’ятірку найбільших аграрних підприємств Кіровоградщини.

В першому ж сезоні «Агрофірма П’ятихатська» стала срібним призером чемпіонату Кіровоградської області. Згодом, у 2014 розпочалося будівництво стадіону у райцентрі Петрове (де команда виступає дотепер), а також двох полів зі штучним покриттям у селі Володимирівка для тренувань та занять дитячо-юнацьких команд.

У тому ж році команда завоювала звання чемпіона Кіровоградщини, виграла Кубок області та стартувала в чемпіонаті України серед аматорських колективів, де з першої спроби дісталася фіналу. Щоправда у вирішальному матчі команда поступилася винниківському «Руху» - 0:1.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Паралельно із чемпіонатом – «Агрофірма П’ятихатська» взяла участь і у розіграші Кубку України серед аматорів, де не мала собі рівних. У фіналі команда з Кіровоградщини двічі обіграла «Демню» - 1:0 та 2:1, вперше в історії завоювавши почесний трофей.

Після багатого на медалі сезону, у лютому 2015-го команда змінила назву на «Інгулець» та переїхала на новенький стадіон у Петровому. А ще через півроку – вперше у своїй історії стартувала у турнірі професіоналів, чемпіонаті Другої ліги. Тоді ж «Інгулець» вперше зустрівся із командою відродженого Народного Клубу «Верес».

01.08.2015, Петрове, стадіон «Інгулець», 1320 глядачів
«Інгулець» - НК «Верес» - 3:1 (2:0)

«Інгулець»: Бобров, Ходуля, Пащенко, Кобець, Голуб, Сокол, Коляда (Тарануха, 81), Запорожець, Отрок (Саф’яник, 79), Мішуренко, Колесніков (Перін, 75).
Головний тренер: Віктор Богатир.

НК «Верес»: Нагірний, Бурдіян, Гальчук, Жовтюк, Лазар, Коблюк (Голубка, 46), Лакуста, Нікіфоров (Міліщук, 6), Скоцький (Абатуров, 72), Цурупін, Шутов.
Головний тренер: Олег Лутков.

Голи: Колесніков (3), Мішуренко (38), Ходуля (66) – Лакуста (57).
Попередження: Пащенко (70) – Бурдіян (27), Цурупін (30), Нагірний (66).

Вже за три місяці НК «Верес» взяв переконливий реванш на власному полі. Той матч запам’ятався вилученням Іллі Ходулі, яке той заробив за одну хвилину та красенем-голом Олега Шутова. А після гри Віктор Богатир подав у відставку з поста головного тренера ФК «Інгулець», згодом очоливши рівненський Народний Клуб.

31.10.2015, Рівне, стадіон «Авангард», 2500 глядачів
НК «Верес» - «Інгулець» - 2:0 (1:0)

НК «Верес»: Рябой, Білоус, Жовтюк, Гальчук, Дугієнко, Деревльов (Коблюк, 90), Орловський, Поручинський (Скоцький, 60, Каськов, 82), Шутов, Дністрян, Лакуста.
Головний тренер: Олег Лутков.

«Інгулець»: Бобров, Ходуля, Кобець, Бриль (Запорожець, 55), Голуб, Прошенко, Катрюк (Мішуренко, 46), Коляда, Сокол, Колесніков (Хорольський, 77), Перін.
Головний тренер: Віктор Богатир.

Голи: Орловський (5), Шутов (48).
Попередження: Гальчук (63) – Ходуля (45), Колесніков (71), Прошенко (75), Голуб (85).
Вилучення: Ходуля (45, повторне попередження).

У підсумку чемпіонат Другої ліги 2015-2016 «Інгулець» завершив третім, відставши від НК «Верес» усього на два очки.

Нині команда з Петрового проводить свій дебютний сезон у Першій лізі. Зараз у складі «Інгульця» виступає одразу декілька екс-футболістів «Вереса». Зокрема, це Микола Коляда (4 матчі за «Верес» у сезоні 2009-2010) та Микита Ткачов (11 матчів за НК «Верес» у сезоні 2015-2016). Останній тривалий час носив у Рівному капітанську пов’язку. Крім того, за команду Другої ліги «Інгулець-2» грають нині Ігор Коцюмака (3 матчі за НК «Верес» у сезоні 2015-2016) та Єгор Попович, який ще нинішній сезон розпочинав у Рівному, але програв конкуренцію за місце в основі Богдану Когуту і вирішив змінити команду.

Сезон 2016-2017 «Інгулець» поки проводить не так вдало як попередній. Команда вже вибула із боротьби за Кубок України, програвши МФК «Миколаїв» у серії пенальті. Чемпіонат петровці розпочали із трьох поразок поспіль. Поки що, не надто допомогла петровцям і зміна головного тренера) Едуарда Хаврова після серії невдалих матчів замінив Сергій Лавриненко. Гру минулого туру «Інгулець» вдома звів унічию із «Буковиною» - 1:1.

Досьє:
«Інгулець» (Петрове)
Рік заснування: 2013
Попередні назви: «Агрофірма П’ятихатська»
Досягнення: бронзовий призер чемпіонату Другої ліги – 2016
Найвища позиція у чемпіонатах України: 3 у чемпіонаті Другої ліги – 2016

Історія протистоянь НК «Верес» - «Інгулець»:
2 матчі: +1,=0,-1
Різниця м’ячів: 3-3

Історія протистоянь на полі НК «Верес»:
1 матч: +1,=0,-0
Різниця м’ячів: 2-0








На правах реклами