Ми у Facebook
14.09.2016, 13:20

Як не потрапити на гачок недобросовісного роботодавця?

Експерти Міжнародного кадрового порталу hh.ua дають рекомендації, як розпізнати недобросовісного роботодавця й уникнути обману.
Якщо ви не хочете даремно витратити свій час, а часом ще й гроші. Не варто кидатися на будь яку пропозицію щодо роботи і бігти на співбесіду.

Три основні помилки при пошуку роботи + свіжі вакансії в Рівному

Спочатку варто навчитися відрізняти підозрілі пропозиції. Наприклад, якщо вас просять не надіслати резюме на пошту, а відправити смс, або подзвонити, особливо за номером, який починається з коду 070, або 090 - не робіть цього. Шахраї можуть списати всі кошти з вашого рахунку на телефоні. Також, на етапі розгляду вашої кандидатури, не надсилайте копію паспорта чи ідентифікаційний код. Оголошення щодо роботи, розклеєні на стовпах, парканах і зупинках має викликати, як мінімум, додаткову пильність.

Якісне оголошення про вакансію повинне містити повну назву компанії, сферу діяльності, назву посади, чіткі вимоги до кандидата, його обов’язки, умови роботи, адекватну заробітну платню й повну контактну інформацію.

На роботу - через соцмережі: роботодавці все частіше заглядають на сторінки кандидатів

Якщо ж вам призначили співбесіду, експерти радять звернути увагу на місце зустрічі. Зустрітися не в офісі, мотивуючи це різними причинами, пропонують як правило шахраї. Якщо ж ви прийшли до офісу - зверніть увагу на внутрішнє оздоблення. На кількість людей і робочих місць. Чи є окремі кабінети для працівників різних відділів, переговорна, кухня. Якщо ж немає навіть ресепшена - солідної та надійною компанії тут не шукайте.

Не варто перед початком співбесіди заповнювати анкети, з зазначенням особистої інформації та слухати лекції про мрії та успіх. Якщо інформація на співбесіді не відповідає заздалегідь озвученій, добре подумайте: чи варто звязуватися з людьми, які не правдиві з вами від самого початку.

Якщо вам пропонують навчання то це повинно бути за кошт роботодавця і вже точно не варто погоджуватися сплатити "певну" суму на стартовий набір продукції, оформлення документації і тд.

Подбайте про підписання договору з замовником робіт, якщо плануєте працювати на фрілансі.

Про заробітки у Польщі: варто їхати чи ні

Вивчайте інформацію про роботодавця, який розмістив вакансію, до того, як відправляти резюме: прогляньте сайт компанії, почитайте відгуки про неї в інтернеті, розпитайте знайомих і друзів - радять експерти з HeadHunter Україна.





На правах реклами