Ми у Facebook
20.09.2016, 11:40

Високі технології в наручних годинниках

Спочатку наручні годинники могли дозволити собі люди з чималим достатком. Механічні ходики вимагали кропіткої роботи при виготовленні, а також знань, для відтворення точності ходу. Але з приходом інновацій в кожну сферу людського життя, їх торкнулися неймовірні зміни і удосконалення.
Сьогодні наручний аксесуар використовують не тільки для перегляду часу. Функції та можливості великі, а технології все складніше.

Tough Solar від Casio

Сонячна батарея в наручних годинниках використовується близько 20 років. Японська компанія Casio розробила продуктивну сонячну панель для серії своїх виробів. Всі функції ходиків забезпечуються живленням тільки від неї, так що, можна забути про батарейки, ручний і автоматичний завод. Заряджати аксесуар не обов'язково під прямими сонячними променями, можна використовувати навіть лампу. У хмарний день це відбувається повільніше, але заряджений акумулятор пропрацює близько 5 місяців у повній темряві.



Smart Access від Casio

Ще одна технологія від того ж виробника. За допомогою заводної головки, яка перетворилася на електронну кнопку, Smart Access дозволяє керувати функціями годинника. Натискати, повертати і тим самим управляти перемиканням між опціями. У результаті цього, будь-яке налаштування функцій дуже зручне. Доступне блокування кнопки-головки. До речі, компанія Apple у своїх розумних годинниках використовувала принцип даної технології.



Kinetic від Seiko

Ще більш інноваційне рішення проблеми живлення виробів запропонувала торгова марка Seiko. Кварцові годинники без батарейок стали реальністю завдяки успішному використанню законів фізики. Для їх роботи використовується кінетична енергія від руху, як у механічних із автопідзаводом. Однієї зарядки для Kinetic вистачає на 6 місяців. Вони можуть впасти в «сплячку» і пробути в такому стані 4 роки.



Eco-Drive від Citizen

Зарядка від світла в інтерпретації Citizen звучить як Eco-Drive. Попит на сонячну батарею величезний, так само як і переваги від її використання. Не потрібно додаткового освітлення, технологія дозволяє поглинути світло з будь-яких джерел, будь це розсіяне денне світло або лампа в приміщенні.



Abacus від Erich Lacher Watch Factory

Мінімалізм популярний, Erich Lacher Watch Factory втілили це в повній мірі в годинниках Abacus. Немає ніяких міток та цифр. Одна сталева кулька, яка за допомогою спеціальних магнітів, в горизонтальному положенні руки бере положення спочатку години, а потім хвилини.



Інновації зробили використання наручних годинників ще більш простим і зручним. Пройде кілька років і управління голосом стане реальністю для кварцових моделей, що ще більше розширить їх можливості.

Джерело http://www.watch4you.com.ua/high-technology-in-wristwatches.html





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ