Ми у Facebook
20.09.2016, 09:20

Де у Рівному найбільший рівень електромагнітного опромінення

Найменше пощастило тим, хто живе на верхніх поверхах.
Саме верхні поверхи найближче до антен та іншого обладнання зв’язку. Найбільші ж скупчення такого обладнання в районі Газотрону, 12 школи, поблизу 6 і 8 ЖЕКів, а ще на вул. Шевченка, біля Будинку побуту. Це дослідили спеціалісти обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

Власник скандального розплідника собак у Рівному і далі порушує закон


Перевищень допустимого рівня електромагнітного опромінення в Рівному немає, але можуть бути. Так приміром, при проектуванні деяких новобудов у Рівному не враховують, що поряд знаходиться потужне радіотехнічне обладнання. Така ситуація з Будинками на Київській 67 та Л.Толстого 10. У першому випадку буде спостерігатися надмірний рівень електромагнітного опромінення на 10-11 поверхах, у другому - на 8-10 поверхах - застерігають медики. І наголошують на тому, що забудовник, перед розробкою проектної документації, повинен узгоджувати ці питання з операторами мобільного зв’язку, якщо поряд знаходиться їх обладнання.

Рівненський підприємець заплатить понад 600 тисяч гривень за забруднення повітря

Надмірний рівень електромагнітного опромінення має негативний вплив на центральну нервову систему. У людей з’являються постійна втомлюваність, головні болі, дратівливість, порушення сну. Також електромагнітні коливання негативно впливають на серцево судинну систему, імунітет та навіть здатність мати дітей. Проте саме діти страждають від таких опромінень найбільше.





На правах реклами