Ми у Facebook
20.09.2016, 17:20

Служба зайнятості Рівненщини готує професійні кадри

Високо оцінив роботу Рівненського центру профтехосвіти Державної служби зайнятості виконувач обов’язків Голови Державної Служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко, побувавши з робочим візитом на Рівненщині.
Це добре, що більша частина коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття витрачається на підготовку нових спеціалістів, а не на соціальні виплати — відзначив Валерій Ярошенко, побувавши в Гощанському, Олександрійському та Рівненському навчальних відділеннях РЦПТО ДСЗ, де поспілкувався зі слухачами, майстрами виробничого навчання, керівниками. Візит високопосадовця, вочевидь, пов’язаний з реформуванням Державної служби зайнятості. Тож і говорили про дослідження ринку праці, профдіагностику та раціоналізацію професійного навчання.

На Рівненщині майже вдвічі більше працевлаштованих за направленням державної служби зайнятості, ніж тих, хто отримує допомогу по безробіттю

Так, за словами директора обласного центру зайнятості Івана Ткачука, клієнти центрів зайнятості – люди дорослі, із життєвим досвідом, тож навчати їх необхідно за стислими програмами, зменшувати термін їх навчання в центрі профтехосвіти ДСЗ. Наприклад, спеціальність «робітник фермерського господарства» слухачі можуть здобути за 9 місяців, а не за півтора року, як встановлено Державною ліцензією за цим навчальним напрямком.

Рівненській службі зайнятості виповнилося 25 років

Висловив в.о. Голови Державної служби зайнятості і свої бачення, як можна на рівні держави збільшити кількість робочих місць в Україні і на Рівненщині, зокрема. В нашому краї Валерія Ярошенка хвилює ситуація з великими агрохолдингами, які взялися обробляти більшу частину орної землі. Завдяки новітній потужній техніці вони збирають хороші врожаї та продають їх оптом за кордон. Натомість, потрібно налагоджувати переробку, що дасть роботу місцевому населенню.





На правах реклами