Ми у Facebook
21.09.2016, 11:20

Рівненська студентка – абсолютна чемпіонка Європи з важкої атлетики

14 вересня у польському місті Новий Томишль відбувся Чемпіонат Європи з важкої атлетики серед дівчат і хлопців віком від 15 до 17 років. Рівнянка Марія Тимощук показала на цих змаганнях найкращий результат у ваговій категорії до 58 кг і виборола одразу три “золота”.
За ривок дівчина отримала 84 кг, а за поштовх – 103 кг, які й принесли рівнянці переможну суму двоборства – 187 кг. Переможницю чемпіонату нагородили трьома золотими медалями, декоративною штангою з дерева та лози й місячним запасом спортивного харчування.

Минулої суботи відбувся банкет-нагородження, де Марічці присвоїли звання Абсолютної Чемпіонки Європи 2016 року. А цього понеділка спортсменку вшанували вже у рідному місті, де на Машу чекали теплий прийом, квіти і маленька премія, а ще – інтерв'ю місцевому телеканалу.

Наразі спортсменка тренується на стадіоні "Авангард" під керівництвом тренера і наставника Миколи Володимировича Мамчича, який безмірно пишається досягненнями своєї вихованиці.

У свої 17 років Марія Тимощук є десятикратною чемпіонкою і двократною рекордсменкою України. У спортивній скарбничці дівчини – 23 медалі, 7 кубків і безліч дипломів та грамот. І це лише початок, Марійка уже розпочала підготовку до Чемпіонату світу, який відбудеться в двадцятих числах жовтня в Малайзії.

Випускниця здолбунівської школи №4, Марія Тимощук нині є студенткою Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука, де почала здобувати навички тренера важкої атлетики. А ще Маша мріє виграти Олімпіаду, після чого присвятити себе навчанню нових чемпіонів.

До теми:

Рівненчанки здобули «рекордне» золото на Чемпіонаті України з важкої атлетики

Рівнянки здобули золото і срібло Чемпіонату Європи з важкої атлетики

Рівненська чемпіонка Європи отримає квартиру





На правах реклами