Ми у Facebook
25.09.2016, 14:30

Скоро у Рівному можуть з’явитися цукерки "Степан Бандера"

Степан Бандера

Таку назву запатентував рівненський підприємець.
Право використовувати ім’я та призвіще відомої історичної особи підприємець виборював у суді. Як повідомляється на сторінці Рівнепатент у мережі Фейсбук:

Лише судове рішення іменем України, у виконанні Рівненського окружного адміністративного суду, дозволило мати право на існуванням цукеркам "Степан Бандера".

Депутати Рівненської облради знову хочуть зробити Бандеру героєм


Місцевим судом (рішення якого вже вступило у законну силу) визнано протиправним рішення Державної служби інтелектуальної власності, яка, посилаючись на ч.1 ст.5 ЗУ "Про охорону прав на знаки для товарів і послуг" ("правова охорона надається знаку, який не суперечить публічному порядку, принципам гуманності і моралі ... ") прийняла рішення відмовити у державній реєстрації знака. Однак, суд дійшов висновку, що саме по собі відтворення імені та прізвища будь-якої відомої в Україні особи, як словесного позначення в якості знака для товарів і послуг ще не свідчить про порушення заявником у такий спосіб публічного порядку. Зазначене порушення матиме місце тоді, коли використання такого словесного позначення як знака для товарів і послуг відбувається шляхом його спотворення чи невірного розуміння, наприклад, внаслідок використання позначень порнографічного характеру, антидержавних, расистських лозунгів, емблем та найменувань екстремістських організацій тощо.

У Млинові відкрили пам'ятник Бандері

- Наявними у матеріалах справи доказами підтверджується, що заявлене позивачем словесне позначення "Степан Бандера" має використовуватися як знак для товарів виключно згідно з переліком заявлених товарів, серед яких переважно продукти харчування, зокрема, цукерки. Таким чином, суд визнав протиправним та скасував рішення ДСІВ України та зобов'язав продовжити діловодство зазаявкою для реєстрації словесного позначення "Степан Бандера", як знака для товарів і послуг - повідомив Патентний повірений України Юрій ТРАЧУК, який здійснював оформлення заявної документації на ім'я заявника-рівнянина.

До слова, 19.09.2016 патентний повірений отримав рішення Держслужби інтелектуальної власності про надання правової охорони заявленому позначенню. Що свідчить про виконання центральним органом виконавчої влади у сфері правової охорони інтелектуальної власності рішення адмінсуду, що у місті Рівне.





На правах реклами