Ми у Facebook
26.09.2016, 12:20

Рівнянам варто знати: недержавні пенсійні фонди

Один із варіантів забезпечення себе на період старості, які практикують українці — це інвестиції у недержавні пенсійні фонди. А тому варто розуміти, що це таке і які види недержавних пенсійних фондів бувають.
Майже десятиліття тому на ринку приватного пенсійного забезпечення почалося помітне пожвавлення. Недержавні пенсійні фонди, як правило, створювали підприємці та професійні об’єднання для своїх працівників чи членів. Трохи пізніше з’явилися відкриті недержавні пенсійні фонди, долучитися до яких може кожен охочий.

Проте, як часто буває в Україні, очікування не виправдалися, а тому багато недержавних пенсійних фондів зараз заморозили.

Нині в Україні діє більше 60-ти недержавних пенсійних фонди, близько півсотні з них — відкриті — туди можуть вкладати гроші ті, хто хоче мати прибавку до пенсії. Крім цього, майже десяток недержавних фондів — коропративні, які великі організації створюють для свої працівників. Подібні фонди, як відомо, ж у Нацбанку, Укрпошти, та інші. Ще шість недержавних пенсійних фондів створені професійними об’єднаннями.

За повідомлення Економічної правди.

Як повідомляє видання Галицький кореспондент, перед тим як довіряти свої гроші недержавному пенсійному фонду, потрібно проконсультуватися та зібрати необхідну інформацію.

Варто обрати собі той недержавний пенсійний фонд, де грамотно та кваліфіковано дадуть усі відповіді на питання та усі необхідну інформацію. Варто розуміти, що з тим недержавним пенсійним фондом, де ви накопичуватимете кошти, вам доведеться спілкуватися протягом кількох років.

Зупиніть вибір на тому фонді, який дасть Вам можливість самостійно визначати всі умови внесків (термін, періодичність, суму) та за це не застосують за це штрафи. Фонд не повинен обмежувати мінімальну чи максимальну суму внеску.

Стан виплат пенсій на Рівненщині у вересні

Варто розуміти, що відкриті недержавні пенсійні фонди можуть працювати на всій території України. Якщо фонд знаходиться в Києві, Львові чи Полтаві, а ви живете у Рівному чи на Рівненщині — не біда. Головне визначити зручний та зрозумілий для вас спосіб комунікації, оформлення документів.

Хто цьогоріч з рівнян не отримає субсидії


Також потрібно звернути увагу чи можуть у фонді зрозуміло розповісти про всі нюанси функціонування недержавних пенсійних фондів.

Нюансів у роботі недержавних пенсійних фондів багато, а тому перед тим, як нести свої гроші, не зайвим буде отримати додаткові консультації у фахівців та експертів.

В Україні є гаряча лінія з питань недержавного пенсійного забезпечення 0-800-50-18-60 (безкоштовно в межах України зі стаціонарних телефонів).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 13:00 Центр міста розквітає : У Рівному встановлюють писанковий сад

25.04, 12:33 Рівнянки достроково отримали можливість виступати у Суперлізі

25.04, 12:20 На Рівненщину прибув п'ятий евакуаційний потяг: Де поселять людей

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковини аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра