Ми у Facebook
01.10.2016, 07:30

З першого жовтня рівняни зможуть оформити пластиковий паспорт

Старі паспорти в Україні більше не друкуватимуть.
14 липня цього року Верховна Рада України ухвалила законопроект № 3224 «Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України».

З набранням чинності документу з 1 жовтня 2016 року в Україні буде започатковано оформлення нових паспортів у вигляді пластикової картки для всіх громадян. Головним мотивом запровадження нових паспортів є захищеність від підроблення. Новий паспорт містить електронний безконтактний носій, який неможливо змінити або скопіювати. Згідно із законом, паспорти видаватимуть кожному громадянину України, який досягнув 14-річного віку. Особам, які не досягли 18-річного віку, паспорт оформлятимуть на 4 роки, а всім іншим – на 10 років. Обов’язкової заміни, так само як і встановлення граничних термінів дії раніше виданих документів не передбачають. Таким чином, представники старшого покоління за бажанням зможуть невизначено довгий термін користуватися паспортами у вигляді книжечки. Однак нові паспорти старого зразка більше не видаватимуть.

У скільки обійдеться рівнянам новий біометричний паспорт

Нові документи у вигляді пластикової картки оформлятимуть при зверненнях громадян щодо втрати, псування, зміни прізвища або за необхідності вклеювання фотокарток при досягненні 25- або 45-річного віку. Новий документ можна оформити за бажанням особи. Нові паспорти міститимуть номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код). Його наноситумуть на паспорт графічно та до електронного чипа. Таким чином, у власників таких паспортів відпаде потреба у паперових довідках з фіскальної служби. Зчитати інформацію, яка нанесена на чип, можна буде навіть за допомогою сучасних смартфонів.

Чи потрібно рівнянам поспішати міняти паспорти?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ