Ми у Facebook
26.09.2016, 17:00

Кращі школярі з України вирушили з Рівного на безкоштовне навчання до Польщі

40 школярів з усієї України тепер стануть студентами у республіці Польща.
В рамках співпраці між республікою Польщі (Ключборський повіт, що в Опольському воєводстві) та Аграрною партією України вдалося налагодити співпрацю в освітній сфері, напрацювати контакти з навчальними закладами Польщі і з’явилася можливість укладання угод про співпрацю зі школами України, що і було зроблено.

У серпні відбулася поїздка українських дітей для ознайомлення із освітньою системою у Польщі. Мова йшла про понад гімназійну освіту, як її називають поляки, це 10-11, 12 класи та про навчання після 9-10 класу – із здобуттям загальної середньої освіти в Польщі, опануванням робітничих професій на рівні, аналогічному до нашого «молодшого спеціаліста». Усі діти та батьки були вражені умовами, рівнем освіти та виховання і вирішили відправити дітей на навчання до Польщі.

Рівненських старшокласників запрошують на безкоштовне навчання до Польщі

Так, 40 дітей з різних куточків України відправилися на навчання до Польщі. Відправлення відбулося з Рівного і саме сюди приїхали родини з різних областей. Батьки не приховували того, що з одного боку присутнє хвилювання за своїх діток, а з іншого — горді тим, що у них є така можливість — відправити дитину здобувати безкоштовну освіту.



Перед школярами та їх батьками виступив і голова Аграрної партії України Віталій Скоцик, який зауважив, щоб діти не забували свою рідну Україну і після здобуття знань поверталися на Батьківщину.

«Дивлячись на вас, я згадую себе 24 роки тому. Тоді я їхав на навчання в США і хвилювався не менше, ніж ви зараз. Перед вами відкривається справжнє море можливостей. Ви отримаєте диплом європейського зразка. Я знаю, що перші дні вам буде дуже важко. Ви плакатимете, дзвонитимете батькам і проситимете забрати вас додому. Нам було легше - нас перевезли за океан і залишили, втекти ми вже не могли. Я вас прошу - не здавайтесь, використайте ту можливість, яку ви отримали. І ще я вас дуже прошу, коли ви, отримавши освіту, будете обирати свій подальший шлях – їдьте додому. Нам через 7 років ви будете потрібні, щоб будувати нашу державу».

Навчання у Ключборському повіті, що в Опольському воєводстві це відкриває перед дітками дуже багато можливостей. Адже це не тільки безкоштовне навчання в сучасних студіях, великий вибір курсів навчання, участь у позакласних заходах, а і отриманння певної професії, безкоштовне проживання, харчування, страхування, медичне обслуговування і супервізор годинник підтримки.

А кращі студенти Нагороди та стипендії губернатора Ключборські.









На правах реклами