Ми у Facebook
27.09.2016, 18:20

Рівненські паралімпійці отримали від ОДА грошові сертифікати [+Фото]

У РОДА відбулося урочисте відзначення паралімпійців, які у складі української збірної взяли участь в XV літній Паралімпіаді. Керівник області Олексій Муляренко, його заступник Світлана Богатирчук-Кривко та голова облради Микола Драганчук вручили спортсменам сертифікати на грошові винагороди.
Зокрема, за друге призове місце дзюдоїсти Ірина Гусєва, Олександр Назаренко та плавчиня Ярина Матло отримали по 30 мінімальних заробітних плат – 43,5 тисячі гривень. За бронзові медалі спортсмени із дзюдо Давид Хорава, Олександр Косінов та Юлія Галінська одержали по 20 мінімальних заробітних плат – 29 тисяч гривень.

«Виборовши шість медалей ви покращили результат, продемонстрований рівненськими спортсменами на минулій Паралімпіаді. Ці нагороди особливо вагомі не тільки для вас, але і для всієї Рівненщини та нашої держави. Ви показали свої надзвичайні можливості усьому світові», - зазначив Олексій Муляренко.

Також голова ОДА повідомив про виділення з обласного бюджету коштів на квартиру Олександру Назаренку.

«Це спільне рішення облдержадміністрації та облради. Потрібно підтримувати наших спортсменів і ми будемо робити максимально можливе аби мотивувати їх на нові досягнення», - додав Олексій Муляренко.

Крім того, фінансову винагороду надали тренерам спортсменів – Михайлу Романкевичу, Ользі Палюх та Леоніду Камлочуку.

Інші учасники Паралімпіади також отримали грошову підтримку – від 10 до 14 мінімальних зарплат.

Паралімпійці розповіли про свої враження від змагань та надзвичайну підтримку з боку бразильських вболівальників.

«Ми показували дуже гарну і чесну боротьбу, повагу до суперника, і це дуже бурхливо сприймали», - розповів дзюдоїст Олександр Косінов.

Наприкінці зустрічі спортсмени вручили Олексію Муляренку футболку збірної України.

Нагадаємо, цьогоріч на Олімпіаді в Ріо виборювали нагороди 11 рівненських спортсменів-паралімпійців - рекордна кількість для нашої області. До збірної України увійшли Юлія Галінська, Ірина Гусєва, Олександр Косінов, Людмила Логацька, Ярина Матло, Олександр Назаренко, Олександр Помінов, Любов Семенюк, Микола Синюк, Катерина Ткачук та Давид Хорава.

Тим часом, Мінмолодьспорту підготувало проект постанови Кабміну про виплату заохочувальних призових українським спортсменам, які посіли 4-6 місця на літніх Олімпійських іграх у Ріо 2016. Про це повідомив міністр Ігор Жданов.

Відповідно до проекту постанови, пропонується здійснити наступні виплати:
4 місце - 50 тис. грн.
5 місце - 35 тис. грн.
6 місце - 25 тис. грн.

Відзначається, що 55 українських спортсменів зайняли 4-6-ті місця в індивідуальних і командних видах програми Олімпіади. Також призові мають отримати тренери спортсменів. Наразі документ знаходиться на погодженні у зацікавлених органах виконавчої влади.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненщину на Олімпіаді в Ріо представлятимуть сім спортсменів

Рівненські спортсмени зможуть отримати 300 тисяч за олімпійську медаль


















На правах реклами