Ми у Facebook
27.09.2016, 19:30

Як підвищити імунітет дитини в період інфекцій

Джерело фото: ua.teddyclub.org

Пропонуємо кілька ефективних рекомендацій.
Нагадаємо, що на Рівненщині поступово зростають показники на інфекційні захворювання, а так не хочеться, аби простуда торкнулася і наших дітей. Для того, щоб хоч якось підвищити імунітет дитини в період поширення інфекційних хвороб, варто дотримуватися простих рекомендацій:

1. Правильний режим. Оптимальний варіант - привчити дитину до розпорядку дня. Навантаження на організм повинні бути рівномірно розподілені протягом усього дня. Якщо дитина виснажується постійними заняттями, домашніми обов'язками, її імунітет буде слабшати. Варто не забувати, що не можна акцентувати увагу тільки на навчальному процесі: у дитини має бути час для відпочинку і занять справами, які її цікавлять, а також прогулянок, спорту і т.д.

2. Хороше харчування. Вносити особливі корективи в раціон дитини, яка йде в школу чи садочок, не варто. Дитяче харчування має бути повноцінним і збалансованим з самого народження. Єдине, чому слід приділити особливу увагу, - солодощі. Діти не повинні перекушувати ними і взагалі вживати у великих кількостях. Також в період інфекцій важливо випивати достатню кількість простої чистої води. Для дитини молодшого шкільного віку норма - 1-15, л в день, для старших дітей - 1,5-2 л. Так що батькам варто подбати про те, щоб у дитини завжди була під рукою пляшка з водою.
 
3. Чисті руки і вологе повітря. Користь від виконання правил гігієни поки ще ніхто не спростовував. Один з важливих пунктів захисту організму - чистота. Банальне миття рук здатне убезпечити дитину від великої кількості інфекційних захворювань. Тому потрібно обов'язково мити руки після приходу з вулиці. Не зайвим буде привчити дитину не гризти нігті, не облизувати пальці, олівці і ручки. Не забувайте, що в рюкзаку малюка завжди мають бути вологі серветки.
 
Гігієна приміщень також впливає на стан здоров'я. Тому необхідно ретельно стежити за чистотою і вологістю повітря як вдома, так і в школі, адже в сухому і застояному повітрі бактерії розмножуються активніше. Батьки мають право цікавитися, з якою частотою в класах проводитиметься вологе прибирання і провітрювання. У будинках також слід якомога частіше відкривати вікна, особливо в холодну пору, оскільки штучний обігрів значно висушує повітря.
 
4. Одягатися без фанатизму. Більшість батьків люблять кутати своє чадо при найменшому зниженні температури. Імунологи стверджують, що краще від цього утриматися: розніжений організм, звиклий до постійного тепла, більш схильний до хвороб. Дитину потрібно одягати так само, як і себе.

5. Хворієш - сиди вдома. На жаль, батьки нечасто дотримуються цього простого правила. І дуже даремно: ізоляція хворої дитини просто необхідна, адже через одного хворого малюка може захворіти весь клас. Крім того, лікування хвороби буде більш ефективним в стінах рідного дому, а не серед чужих дорослих. Повертатися ж у школу краще не раніше, ніж через тиждень після хвороби. За цей час організм дитини відновить сили, а сам він перестане становити загрозу одноліткам.

БІЛЬШЕ ПОРАД

За матеріалами: ivona.bigmir.net.

Читати також:

Як підвищити імунітет організму восени?

Рівняни діляться секретами відновлення імунітету





На правах реклами