Ми у Facebook
29.09.2016, 08:20

На Рівненщині піднімають плату за проїзд

Фото: firtka.if.ua

До редакції ОГО звернулися жителі Березнівщини. Там піднімають ціну на проїзд в маршрутках.
У місцевих маршрутках вже присутні оголошення, де вказується, що вартість проїзду зросте на 1 грн з першого жовтня. Хоч проїзд піднімають лише на гривню - селяни у відчаї. Більшість з них добираються на роботу в районний центр. Якщо підсумувати витрати, то це ще плюс 45-50 грн в місяць. Перевізник, що піднімає ціну нарікає на нерентабельність проїзду, що ще більше обурює людей.

- Як це нерентабельно?! Якби хоч якість перевезень була людською, а то завжди людей напхають, як тюльку. Щоденно їжджу в Березне на роботу. Так пасажирів завжди стільки, що і яблуку ніде впасти. По дорозі, навіть інколи не забираємо всіх, бо маршрутка вже переповнена, - пише нам читачка Людмила.

На Рівненщині учаснику АТО відмовили в безкоштовному проїзді

Як повідомляє начальник управління інфраструктури та промисловості Рівненщини Федір Мисюра, сьогодні вплинути на перевізників практично неможливо. За новими законами, в них вільне тарифоутворення:

- Справа в тому, що до березня 2015 року законодавчими актами діяла норма щодо державного регулювання тарифів на проїзд в громадському транспорті, згідно якого місцеві адміністрації здійснювали погодження первізникам цих тарифів. Минулого року Кабміном було внесено поправку, якою знято вказану норму погодження тарифів, тобто дозволили первізникам самостійно регулювати ціни на проїзд по своїх маршрутах (вільне тарифоутворення). Вплинути на ціну можна лише, звернувшись у антимонопольний комітет, як це було нещодавно з Здолбунівським напрямком.

Подорожчання проїзду з Рівного до Здолбунова: коментар перевізника





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ