Ми у Facebook
06.10.2016, 10:00

Чому українські студенти забирають документи з польських вузів?

Як у Польщі ставляться до українських студентів і чи легко українцям навчатись у польських університетах?
Станом на 2016 рік в Польщі навчається понад 20 тисяч українських студентів. З них близько 60 відсотків – у приватних університетах. Такі дані наведені на офіційній сторінці Аналітичного Центру Дослідження Суспільства (CEDOS). Натомість, немає інформації щодо кількості студентів, які з часом документи з польських вишів забрали.

Варто зауважити, що випадки, коли українські студенти відмовляються від польських вищих навчальних закладів, не є рідкістю чи винятком. Причин для цього досить багато.

Перша причина пов’язана з тим, що з`явилася можливість навчатися в іншому і більш престижному університеті. Перевагою польських вишів є європейський диплом, який і приваблює українців. Однак, якщо говорити про саму освіту, то вона далеко не еталон якості.

Студенти Рівненщини популяризують здоровий спосіб життя

Освіта в Польщі більш поверхнева і не несе великого навантаження. Головний її принцип спрямований на вміння застосовувати базові знання у професійному середовищі, а не переобтяження інформацією чи самостійним опрацюванням. До того ж, для польського студента пошук додаткового заробітку є звичною справою. Більшість вузів Польщі цей факт враховує, саме тому лекцій і практичних занять там значно менше, ніж в Україні, а розклад більш гнучкий.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У БЛОЗІ





На правах реклами