Ми у Facebook
09.10.2016, 22:45

У Рівному затримали шпигуна з Росії (+ФОТО, ВІДЕО)

Фото: ssu.gov.ua.

Працівникам Служби Безпеки України також відомо, хто є його куратором.
Агента головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації затримали у Рівному співробітники контррозвідки Служби безпеки України.

Фото:  ssu.gov.ua.
Фото: ssu.gov.ua.


Цікаво, що шпигун - громадянин України, який постійно проживає в Росії. Він був повинен завербувати одного із старших офіцерів штабу Сухопутних військ ЗСУ. За передачу документів з грифом «таємно» та «цілком таємно» про бойову підготовку, озброєння, мобілізаційного розгортання та військового співробітництва Збройних Сил України з іноземними партнерами, агент ГРУ мав запропонувати українському офіцеру та його родині гроші та російське громадянство. Розмір грошової винагороди залежав від актуальності та важливості секретів військових.

Фото:  ssu.gov.ua.
Фото: ssu.gov.ua.


Працівники СБУ також з`ясували, що куратором шпигуна був співробітник російських спецслужб Олександр Ілюхін.

Фото:  ssu.gov.ua.
Фото: ssu.gov.ua.


Рівнянина призначили на високу посаду в СБУ

Український військовий, отримавши пропозицію співпрацювати з російськими спецслужбами, звернувся до СБУ. Кілька днів тому, 7 жовтня, російський шпигун в’їхав в Україну для отримання таємних документів, над якими вже «попрацювали» оперативники української спецслужби. Наступного дня його затримали «на гарячому» співробітники СБУ, коли він отримував «флешку» з дезінформацією, яку вважав таємними документами військових.

Фото:  ssu.gov.ua.
Фото: ssu.gov.ua.


На Рівненщині CБУ затримала чоловіків, які вимагали гроші у бурштинокопачів

Про це повідомили з прес-центру СБ України.









На правах реклами