Ми у Facebook
17.10.2016, 19:20

Сьогодні - Міжнародний день боротьби з бідністю

фото: Андрій Звиник

У Мінсоцполітики розповіли як з бідністю борються в Україні.
У міжнародній практиці бідність – це неможливість, унаслідок нестачі коштів, підтримувати спосіб життя, притаманний конкретному суспільству в конкретний період часу.

Для України питання бідності є дуже актуальним, оскільки внаслідок складної фінансово-економічної ситуації у 2014-2015 роках та у зв’язку з високим рівнем інфляції, зниженням реальних доходів громадян, ситуація з бідністю значно погіршилася - про таке йдеться на сайті Міністерства соціальної політики України.

До кінця 2017 року будуть виконуватися заходи, спрямовані, насамперед, на підвищення розмірів соціальних стандартів та гарантій, грошових доходів від трудової діяльності, залучення громадян до ринку праці, забезпечення надання адресної допомоги та підвищення ефективності програм соціальної підтримки. Особлива увага приділятиметься підвищенню рівня доступності до соціальних, освітніх та медичних послуг населенню незалежно від місця проживання - обіцяють в Міністерстві.

Між тим якщо у 2014 році за межею фактичного прожиткового мінімуму перебувало 28,6 % населення, то у 2015 році цей показник був вдвічі більший.

Чи можна прожити на гривню?





На правах реклами