Ми у Facebook
21.10.2016, 16:40

Чи потрібна 12-річна освіта: думки рівнян

У соціальних мережах активно обговорюють концепцію 12-річної освіти, яку нині пропонує Міністерство.
Обговорення у фейсбук розпочав журналіст Віталій Голуєв. Він зазначив, що не розуміє сенс 12-річної освіти та переконаний, що це не дасть очікуваного ефекту:

Хтось розуміє сенс 12-річної освіти? Окрім того, що юнаки і дівчата дітородного віку ще рік сидітимуть на шиї у батьків і робитимуть вигляд, що вивчають пестики і тичинки?! Замість того, щоб іти працювати або, як мінімум, вирушати в самостійне життя, вступивши до ВНЗу в іншому місті. І це при тому, що серед найбільш затребуваних на ринку праці навичок-2020 першість тримає вміння швидко адаптовуватись до нових умов. До чого адаптовуватимуться в шкільному класі під час 12-го року навчання учні віком 17-18 років? Хіба що - робитимуть вигляд, що вчаться. Вчителі - робитимуть вигляд, що вчать. Батьки - робитимуть вигляд, що вірять у все це. Одним словом, чекайте буму весіль відразу після останнього дзвоника. Напевно, це так по-європейськи! Як на мене, нам потрібно не збільшувати тривалість навчання у школі, а навпаки, скорочувати кількість учнів, які після 9 класу продовжуватимуть гризти граніт не потрібної їм науки. Економіці потрібна робоча сила.

Рівненські вчителі та учні не проти 12-річної школи

Водночас думки рівнян з цього питання розділилися. Одні переконані, що це може дати свої позитиви, інші ж не вірять у ефект такої реформи.

віталій гупалюк Віталію,про що Ви кажете?Люди з вищою освітою,державною із престижних вишів не можуть працевлаштуватися,а робота є на посади із низькою кваліфікацією(Охоронець,підсобний робітникі т.д.)

Svyatoslav Klichuk дурні буржуї вчаться 12 років у школах та ліцеях, потім ще кілька років шукають себе, потім у вузи. А нам то не потрібно, ми підем шляхом високорозвиненої Раши, там одразу в 17 років усі випорхують з батьківських гніздечок і живуть самостійним життям

Maksym Korodenko Сенс - не у 12 році освіти, а у зміні підходів до неї, зокрема у майбутньому розвантаженні програм і профільній старшій школі.

Sergiy Terentyev ну... так не можна. перед тим як критикувати варто ознайомитись з питанням :)
Є ж цифри, 12 років в школі зменшуватимуть кількість навчання на бакалаврат і загальна кількість років в школі та внз - одна і та ж сама
зрештою, після 11 класів (15-16 років) рано у ВНЗ йти, тому дуже вірне рішення.

Розвантажте шкільну програму: крик душі випускника-2016

Kordonets Oleg та взагалі навіщо та школа... 4 класи і вперед лістовки роздавать, щоб у батьків на шиї не сидіти, а в 16 можна вже сміливо сидіти в інших місцях, з персональною охороною, триразовим безкоштовним харчуванням, халявним опаленням і койко-місцем... тепер, кажуть,в тих місцях ще й інтернет роздаватимуть)) Нє, ну а що, двічі посидів і можна в президенти заяву подавати... прецеденти були)))





На правах реклами