Ми у Facebook
22.10.2016, 07:30

Дача. Сад. Город: коли краще садити часник і тюльпани у жовтні

Місячний календар: це повинен знати кожен господар, садівник-городник.
Місячний календар садівника-городника склали ще в сиву давнину, спостерігаючи за впливом Місяця на все живе.

"Дача. Сад. Город" - новий спецпроект OGO.ua

Передусім, різні фази Місяця по-різному впливають на ріст і розвиток рослин. Давно помічено, що у перші дні місячного циклу, так званий Молодик, та у Повний Місяць не варто саджати чи пересаджувати рослини.

Насіння, яке потрапляє в землю на Місяць, що росте, програмуються на активніший ріст вгору і розвиток надземної частини рослини, а посіяне (посаджене) на спадаючий Місяць, мають протилежну тенденцію розвитку вниз під землею. Тому рослини, плоди яких знаходяться над землею, варто сіяти і саджати на ростучий місяць. А всі коренеплоди - після Повного Місяця.

Крім того, працюючи в садку і городі, важливо враховувати, в якому знаку Зодіаку знаходиться місяць, оскільки всі знаки розділяють на родючі, середньої родючості та безплідні.

Родючі знаки Зодіаку: Рак, Риби та Скорпіон.
Знаки середньої родючості: Телець, Терези, Стрілець, Козеріг та Діва.

Урожай буде кращим, якщо при посівах враховувати фазу Місяця та те, в якому знаку Зодіаку Місяць перебуває в той чи інший день.

Як скласти посівний календар самостійно

Отож, чудовим часом для садіння часнику, озимої цибулі та цибулинних квітів (тюльпани, нарциси, крокуси, гіацинти, проліски), на цьому тижні, буде вечір 20 жовтня, а також п'ятниця 21 жовтня. Адже спадаючий Місяць буде в знаку Рак.

Дача. Сад. Город: Де взяти добриво (ФОТО)






На правах реклами