Ми у Facebook
23.10.2016, 14:00

На Рівненщині продовжують грабувати храми, хоч їх і охороняють

В ніч на суботу, 22 жовтня, злодії вдерлися у три храми на Острожчині. Постраждали церкви у селах Сіянці, Тесів та Бадівка.
Нагадаємо, що нещодавно на Рівненщині за ніч обікрали чотири храми, а за декілька днів злочин повторився у ще одному храмі Березнівщини.

– У зв’язку із напруженою ситуацією із пограбуванням храмів у єпархії, – розповідає благочинний Острозького району протоієрей Олександр Максим’юк, – і віряни, і священики стараються слідкувати за церквами і щоночі обходять прихрамову територію. Так і було виявлено цей злочин.

В с. Тесів староста Свято-Миколаївського храму помітив виламані двері у паламарку і зателефонував у поліцію.

Працівники правоохоронних органів з’ясували, що із церковної каси зникла значна сума коштів. Також зловмисники спорожнили скриньку із пожертвами для онкохворих дітей. Аналогічну ситуацію було виявлено і в Свято-Георгіївському храмі с. Сіянці. Священнослужитель прийшов до церкви і теж виявив сліди зламу.

В обох випадках у церквах забрали всі гроші із кас та скриньок з пожертвами, втім, ані церковне начиння, ані старовинні ікони злочинців не цікавили.

Як розповіли місцеві жителі, цієї ж ночі було пограбовано і храм в ім’я святої рівноапостольної Марії Магдалини сусіднього села Бадівка.

За матеріалами http://rivne.church.ua/





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ