Ми у Facebook
25.10.2016, 19:00

Добрі справи зігрівають похмурою осінню - Ротаракт клуб Рівне відвідав інтернат (+ФОТО)

Дощові осінні дні можна проводити по різному: сидіти вдома, вкутавшись теплим коциком і пити тепле какао, читаючи улюблену книгу, а можна вийти за рамки комфорту і зарядися позитивом, допомагаючи іншим.
В неділю Ротаракт клуб Рівне відвідали спеціальну школу - інтернат у с. Великі Межиричі для дітей з вадами розвитку, щоб подарувати їм свято. Цього разу організувати поїздку  допомогла команда квест - кімнати Q-18, котрі на свій перший День народження зробили подарунок для малечі: зібрали іграшки та книги, надали кошти для закупівлі продуктів.



У Рівному пройде благодійний концерт "Добра урок у ритмі РОК"

Під час поїздки організатори поставили кілька цілей:
- провести кулінарний майстер - клас;
- написати листи до Святого Миколая в рамках Всеукраїнського проекту "Чарівником може стати кожен";
- передати зібрані речі, книги та іграшки.



Спочатку ротарактівці допомогли наймолодшим діткам скласти свої листи для Святого Миколая. Адже зовсім скоро морозні вулиці міста наповняться ароматом шоколаду та кориці, зашурхотять яскраві обгортки подарунків і прийдуть зимові свята. З особливим нетерпінням цих свят чекають саме діти. Проте не всім пощастило мати люблячих батьків, котрі можуть порадувати своїх чад подарунками. Саме тому традиційно Ротаракт клуб Рівне вирішив допомогти здійснити дитячі мрії. У своїх листах малеча описувала про свої добрі справи, поведінку протягом року і просили у Святого Миколая про подаруночки. Присутні вихователі теж зауважили, що більшість діток дійсно ведуть себе чемно, прибирають в своїх кімнатах, допомагають молодшим, перуть за собою речі і виконують дрібні завдання. Вже зовсім скоро всі бажаючі зможуть ознайомитися з листами і здійснити чиюсь мрію.



ФОТО: у Рівному відкрили унікальну виставку великих українців



Всі ми без перебільшення знаємо, як важливо вміти смачно готувати. Тому діткам було запропоновано долучитися до приготування легких закусок, а саме тарталеток, андрутів та какао. Метою проведення даного заходу було навчити дітей готувати прості страви, добирати якісні здорові інгредієнти та естетично оформлювати готові вироби. У такому віці, коли дітям цікаво все нове, на кухні можна допомогти їм відкрити нові горизонти. З іншого боку, спільна праця - гарний привід привернути їх до дорослого діяльності і ще один спосіб розвивати їхні здібності. Наповненням для солоних тарталеток було салат олів"є, в котрому трошки замінили продукти, щоб він був не лише смачним, але й корисним. Так, замість ковбаси було використано курку, замість майонезу - йогурт з гірчицею. Для прикрас було використано листя салату, зелень та перепелині яєчка з місцевої ферми. Всі продукти були попередньо приготовані членами Ротаракт клубу. Діти допомагали їх різати та розкладати.



Для солодких закусок використали сиркову масу, горіхи, ягоди та фрукти. Зверху все прикрасили топінгом. Кожна дитина оформлювала свій виріб за власним вподобанням. Також солодкий стіл доповнили ароматними андрутами, цукерками та запашним какао. 



Почни осінь з добра - Ротаракт клуб Рівне відвідав інтернат




Під час приготування їжі діти проявили себе талановитими та здібними. Тому було вирішено, що в листопаді 10 найактивніших дітей відвідають Рівне і візьмуть участь у справжньому майстер - класі, котрий спеціально для них проведе школа кулінарного мистецтва Patison. Після веселого гастрономічного уроку дітки прибрали за собою та отримали книги та іграшки.



Ротаракт клуб Рівне мають надію, що практичні навики, отримані під час майстер - класу стануть дітям у нагоді. Організатори висловлюють щиру вдячність всім, хто допоміг в організації даного проекту і запрошують приєднуватися до наступних заходів. Адже попри всі подарунки та солодощі діти чекають на увагу та любов.
Теплої та доброї осені всім нам )






На правах реклами