Ми у Facebook
26.10.2016, 17:40

Рівненські рукопашники відзначилися на Чемпіонатах світу та України [+Фото]

Чемпіонат світу з самбо серед ветеранів відбувся у хорватському місті Пореч. Рівненські самбісти у складі національній збірній України завоювали золоту та срібну медалі. А раніше призові місця на Чемпіонатах України з дзюдо здобули юні вихованці рівненського спортивного клубу «Олімпійські надії».
У своєму поєдинку багаторазовий чемпіон України Желал Хаджиєв виборов золото, перемігши суперника з Російської Федерації. Минулого року спортсмен програв саме цьому конкуренту, проте, добре підготувавшись, здолав росіянина.

Тим часом, майстер спорту Сергій Пахольчук здобув перемогу над болгарським самбістом, який важчий за нього на 25 кг. Проте у фінальній сутичці рівнянин поступився французу з мінімальною перевагою. Тож у підсумку здобув срібло на чемпіонаті у ваговій категорії понад 100 кг.

За словами рівненських спортсменів, таким світовим перемогам передувала багаторічна та важка підготовка.

Нагадаємо, що раніше срібні медалі Чемпіонату України з дзюдо серед кадетів вже вибороли вихованці спортивного клубу «Олімпійські надії» з Рівного. Змагання нещодавно відбулися у Луцьку.

Так, у ваговій категорії до 70 кілограм однією з кращих була Анна Бойко. Другим серед кадетів до 90 кілограм став Ян Балевський.

Тренують спортсменів заслужені тренери України Михайло Романкевич, Ірина Качковська та В’ячеслав Балевський.





МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Представник Рівненщини вперше став чемпіоном України з бойового самбо

Борець із Рівного переміг у Чемпіонаті України та потрапив на Чемпіонат Європи

Раніше, 28-30 вересня, у Харкові відбувся Чемпіонат України з дзюдо серед молоді. На змаганнях успішно виступили вихованки рівненського спортивного клубу «Олімпійські надії».

Так, золоту медаль e ваговій категорії до 78 кг виборола Анастасія Турчин.

Срібло змагань здобули дві рівнянки – Анна Кухарук (вагова категорія до 63 кг) та Валентина Шмаль (вагова категорія до 52 кг). Усі спортсменки навчаються в Рівненському державному педагогічному університеті.

Третє місце серед спортсменок із вагою до 48 кг зайняла Олександра Шульга.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ