Ми у Facebook
28.10.2016, 15:00

Інший бік приїзду Президента, або Як нова влада повторює помилки Януковича

Всі ЗМІ активно обговорюють приїзд Президента Петра Порошенка в Острог. Водночас багато хто не знає, як зсередини виглядало усе це дійство.
Мало хто знав, що Петро Порошенко вже колись приїжджав в Острозьку академію, але тоді він ще не був президентом, а лиш кандидатом. Зустрівся з викладачами і студентами, висадив сакуру і пообіцяв повернутися, якщо його оберуть гарантом.

Обіцянку Президент виконав, але цього разу все було зовсім не так, як вперше. Приїзд гаранта було підготовлено до дрібниць, все продумано і охорона була на найвищому рівні, але про все по порядку.

ДИВИТИСЯ ПОВНИЙ ФОТОРЕПОРТАЖ

Про те, що до Острога приїде Порошенко у місті говорили вже впродовж місяця. Адже постійно переносили дату відзначення 440-річниці заснування Острозької академії і тоді ж казали, що це пов'язано з приїздом гаранта, який ще тоді не міг назвати точну дату свого приїзду.

В Острозі ж останні тижні почався повний “аврал”: такого швидкого “латання” ям та викладання бруківки у місті ще не бачили. Водночас докласти вишиванку бруківкою до приїзду Президента так і не встигли і, подейкують, що люди, які за це відповідали, вже очікують покарання. В місті розвісили прапори, пообрізали дерева і все, щоб зустріти Його.



В соціальних мережах писали про те, що в переддень приїзду Порошенка по квартирам у центрі міста ходили правоохоронці і просили людей не слідкувати за візитом з вікон та не використовувати біноклі. Таке враження, що у кожного острожанина десь лежить бінокль, на той випадок, коли приїде Президент.

ДИВИТИСЯ ПОВНИЙ ФОТОРЕПОРТАЖ

Журналісти, щоб побачити Петра Порошенка проходили акредитацію через прес-службу Рівненської обласної державної адміністрації, назвати свої паспортні дані та мати при собі журналістське посвідчення. Крім того, потрібно було назвати номери апаратури, яку ви берете з собою. Адже у іншому випадку — не вдалося б її пронести з собою.

Від Рівненської ОДА журналісти прямували як VIP-персони, їх супроводжувала патрульна машина. Вже о 14 годині автобус прибув до Острога. Заїхати до центрального входу в академію було неможливо, адже після стадіону — дорога перекрита. Журналістів висадили біля стадіону і всіх завели для проходження “фейс-контролю”. У медійників перевіряли апаратуру, сумки, паспорти, посвідчення та перевіряли металошукачами. Після того на усіх чекали півтори години очікування. Адже не в 14.30, як зауважувала прес-служба ОДА, ні в 15.00, як стверджували інші джерела гарант так і не прибув.

Близько до 16 години, а точніше о 15.45 в небі над Острогом пролунав звук гелікоптера... Так, саме на двох гелікоптерах прилетіла команда Президента. Побачити, як гарант виходить з гелікоптера не вдалося. Адже всі журналісти та студенти були відряджені до арки, яку мав відкривати Порошенко. У 2004 році майбутній президент, а тоді ще прем'єр-міністр України Віктор Янукович теж прилітав в академію. Приземлявся він теж на футбольному полі і прилітав теж на двох гелікоптерах.



ФОТОФАКТ - На чому прилетів Президент Порошенко на Рівненщину

ДИВИТИСЯ ПОВНИЙ ФОТОРЕПОРТАЖ

Президента з гелікоптера зустрічав ректор Острозької академії Ігор Пасічник та голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. В такому складі вони поїхали дивитися новозбудований корпус академії. Там, в центрі міста, Президента могли побачити острожани. А от поспілкуватися з ним людям так і не вдалося. В натовпі говорили про те, що це точно не є свідченням відкритості влади, коли звичайні люди не можуть задати свої питання тому, кого обрали керувати країною.

Сівши в авто, делегація поїхала до тріумфальної арки, щоб взяти участь в урочистостях. Арка насправді дуже красива і сама церемонія була гарною. Перерізання стрічки, урочисте вітання від Князя Острозького та Гальшки і навіть коротке театральне дійство.



ФОТО - Петро Порошенко відкрив тріумфальну арку в Острозькій академії

Після урочистої частини, Президент завітав до студентсько-викладацького храму Острозької академії. Туди журналістів та громадскість не запрошували. Всі решта, хто бажав послухати президента, попрямували до актової зали, де вже сиділи студенти, які чекали на зустріч з Порошенком.

ФОТО - Президент в Острозькій академії: зустріч з студентами та викладачами

Під час свого виступу в Острозькій академії Президент багато обіцяв, згадував свою дружину, обіцяв підвищення заробітних плат та гарне майбутнє випускникам академії. Хочеться вірити, що ці слова не будуть просто гучними промовами, а вже згодом знайдуть своє втілення у реальних діях.

ДИВИТИСЯ ПОВНИЙ ФОТОРЕПОРТАЖ

Після півторагодинного візиту Петро Порошенко знову сів у гелікоптер і полишив районний центр Острог, а через те, що летів гелікоптером, не оцінив погані дороги від Рівного до Острога, не помітив роботи комунальних служб, які не фарбували траву, але все ж готувалися до візиту...

Не дивно, що цей візит Президента називають неоднозначним, різні відгуки читаємо і в соціальних мережах. Адже ні острожани, ні ті, хто слідкував за трансляцією в мережі не помітили відкритості влади, її бажання ставати ближчою до людей та цікавитися реальними проблемами, а не просто брати участь у офіційних заходах.






На правах реклами