Ми у Facebook
29.10.2016, 17:30

Разом з усіма: в Україні дітей з особливими потребами учитимуть у загальноосвітніх школах

Фото:portal.lviv.ua.

Постанову про це затвердили на засіданні Кабінету Міністрів України.
Згідно з постановою, у новому навчальному році, починаючи з 1 вересня 2017 року, припинять набір учнів до підготовчих та перших класів спеціальних шкіл (шкіл-інтернатів) та забезпечать умови для навчання цих дітей у спеціальних або інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів.

Українцям обіцяють підняти мінімальну зарплату вдвічі

Планують, що вже до 2022 року діти, які навчаються в спеціальних школах (школах-інтернатах) для дітей із затримкою психічного розвитку, навчатимуться у загальноосвітніх навчальних закладів.
Перед навчанням у загальноосвітніх школах, ці діти спочатку вчитимуться у спеціальних підготовчих класах, після цього перейдуть у спеціальні та інклюзивні класи загальноосвітніх навчальних закладів, де навчатимуться з іншими дітьми.

Укрзалізниця вже підготувалася до переходу на зимовий час

Навчатимуть дітей з особливими потребами на основі особистісно орієнтованих методів навчання, з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності таких дітей.
Про це повідомляє Урядовий портал.

Довідка: Інклюзивне (від англ. включення) навчання - освіта учнів чи студентів із особливими потребами через інтеграцію їх в загальне освітнє середовище.





На правах реклами