Ми у Facebook
30.10.2016, 14:00

Чемпіонат України. 16 тур. «Черкаський Дніпро» - «Верес» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У неділю, 30 жовтня, НК ФК «Верес» проведе поєдинок 16 туру Чемпіонату України серед команд першої ліги. Підопічні Володимира Мазяра у гостях зіграють проти «Черкаського Дніпра». Матч пройде у Черкасах на Центральному міському стадіоні і розпочнеться о 14:00.
Як повідомили у Інформаційні службі НК ФК «Верес», роком заснування «Черкаського Дніпра» вважається 1955. Саме ця дата красується на сучасній емблемі футбольного клубу. Дев’ятого травня 1955-го року, через рік після офіційного створення Черкаської області, в обласному центрі заснували команду «Буревісник», яка стартувала в першості УРСР серед колективів фізичної культури.

Згодом команда змінила свою назву на «Колгоспник». А навесні 1960-го черкащани вперше завітали до Рівного, де зіграли унічию із місцевим «Колгоспником» - 1:1.

З тих під у матчах чемпіонату СРСР та Кубку УРСР команди з Черкас та Рівного зустрічалися ще сорок два рази. За цей період черкащани зуміли здобути дев’ять перемог та зазнали двадцяти трьох поразок. Одинадцять поєдинків завершилися унічию.

За часів української Незалежності команди з Рівного та Черкас вперше зустрілися у лютому 1992 року. У матчі 1/32 першого розіграшу Кубку України черкаський «Дніпро» обіграв «Верес» - 1:0. Переможний гол у тому матчі забив Олександр Рябоконь, який свого часу пограв і за рівненський клуб, а нині – тренує чернігівську «Десну».

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Після матчу з «Вересом» гравців МФК «Миколаїв» перевірять на поліграфі

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Потому суперники ще сім разів зустрічалися у матчах чемпіонату України (6 – у Першій та 1 раз – у Другій лізі). Востаннє дотепер «Верес» та черкаський «Дніпро» зустрічалися вісім років тому.

«Дніпро» - «Верес» - 1:0 (0:0)

10 жовтня 2008 року, Черкаси, «Центральний стадіон», 1500 глядачів

«Дніпро»: Дейнеко, Ленський, Павелько (Сизихін, 76), Скороход (Синьогуб, 73), Крамар (Бессалов, 65), Єлисєєв, Селезньов, Грицина, Гонщик (Фатій, 88), Козир, Мироненко (Удовиченко, 61).
Головний тренер: Анатолій Безсмертний.

«Верес»: Козіброда, Дмитрук, Гергелюк, Жук, Ковальчук, Українець (Климишин, 67), Кінах (Воротеляк, 80), Мельничук (Ткачук, 89), Козлюк (Тивончук, 62), Гаврилюк (Сергійчук, 63), Майдан (Морозенко, 81).
Головний тренер: Микола Філін.

Гол: Грицина (54).
Попередження: Кінах (74), Жук (90) – обидва «Верес».

Зіграв у тому матчі і на той момент сімнадцятирічний талановитий нападник рівненського клубу Михайло Сергійчук. Цікаво, що три роки потому, у 2011-му, футболіст став гравцем черкаського клубу, який тоді називався «Славутич». За два сезони у складі черкащан Михайло Сергійчук провів 47 матчів і забив 17 голів.

Перед стартом чемпіонату 2014-2015 «Славутич» змінив назву на «Черкаський Дніпро». Оновлена команда, у підсумку, здобула золоті медалі Другої ліги, здобувши перемоги у 20 із 27 зіграних поєдинків.

На досягнутому черкащани не зупинилися. Вже у минулому сезоні «Черкаському Дніпру» підкорилася нова вершина – срібні медалі чемпіонату Першої ліги. Черкащани дивом не потрапили до УПЛ – через скорочення кількості клубів в елітному дивізіоні.

У новому сезоні «Черкаський Дніпро» поки не демонструє булої впевненості. Команда є найбільш компромісною у Першій лізі – 7 нічиїх у 15 матчах чемпіонату. У підсумку – сьома позиція та наразі дев’ять очок відставання від НК «Верес» у турнірній таблиці.

На руку черкащанам цієї неділі може зіграти те, що вони не брали участі у кубкових баталіях посеред тижня. Із розіграшу Національного Кубку «Черкаський Дніпро» вилетів ще на стадії 1/16, поступившись «Сталі» - 1:3. В той час, як команда Володимира Мазяра минулої середи відіграла дуже непростий кубковий матч проти полтавської «Ворскли».

ДОСЬЄ:
«Черкаський Дніпро»
Рік заснування: 1955
Попередні назви: «Буревісник», «Колгоспник», «Дніпро», «Граніт», «Черкаси», «Славутич»
Досягнення: півфіналіст Кубку України (2014), чемпіон Другої ліги (2015), срібний призер Першої ліги (2016)
Найвища позиція у чемпіонатах України: 2-ге місце у чемпіонаті Першої ліги (2016).

Історія протистоянь «Черкаський Дніпро» - НК «Верес»
51 матч: +14,=11,-26
Різниця м’ячів: 35-58

Історія протистоянь у Черкасах:
27 матчів: +13,=6,-8
Різниця м’ячів: 25-19






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ