Ми у Facebook
31.10.2016, 10:00

Дача. Сад. Город. Саджаємо ягідні кущі

Агрус, смородину чи малину краще садити восени.
Ягідні кущі можна садити і на весні і восени. Та все ж посаджені восени рослини набирають вологу, земля ущільнюється і до весни їх поливати не потрібно. А навесні навпаки, ягідні культури потребують багато вологи. Досвідчені садівники кажуть, що краще саджанці розташовувати на відстані 85 см одне від одного. У мене між кущиками менша відстань.


Ось вже підживлена малина


Ось так росте ожина

Викопується яма 50х50 см, на дно кладеться шар перегною і перемішується з землею. Добре додавати також попіл. В залежності від грунту, може знадобитися ще й пісок, для кращої аерації коріння.



Дача. Сад. Город: Де взяти добриво (ФОТО)

Встромлений в ямку саджанець треба обов'язково полити (близько піввідра води) та засипати сухою землею. Головне, щоб біля коріння був вологий грунт, тоді саджанці перезимують без проблем. Адже, коли земля суха, рослинка витримує морози до -16 -18 градусів, а коли волога — -25-30 по цельсію. Посаджені, на зиму, кущики варто ще й замульчувати.



Дещо інакше садять смородину. Саджанці слід встромляти глибоко в ямку (чим глибше, тим краще!), а всі пагони відрізати секатором.
При купівлі уважно дивіться на кореневу систему. Добре, якщо вона буде розгалужена. Головне, щоб корінь був не пересохлий.

Дача. Сад. Город: коли краще садити часник і тюльпани у жовтні





На правах реклами