Ми у Facebook
31.10.2016, 16:40

Сільському голові за хабар в 500 тисяч світить до 12 років

Слідчі Нацполіції в області скерували до суду кримінальне провадження, щодо отримання неправомірної вигоди одним з сільських голів Рівненського району.
37-річний сільський голова потрапив в поле зору правоохоронців більше року тому. Кримінальне провадження проти нього відкрили 1 вересня 2015 року. В ході розслідування встановили, що з серпня минулого року посадовець вимагав та отримував гроші за виділення земельних ділянок, які повинні були видаватись безоплатно.

Протягом року чиновник отримав 520 тисяч гривень за сприяння у виготовленні документів необхідних для прийняття сільською радою рішень про виділення земельних ділянок під будівництво. Під час одержання останньої суми у 500 тисяч гривень його затримали співробітники правоохоронних органів.

Тепер посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна - повідомили у відділі комунцікації поліції Рівненської області.

Разом з тим, за повідомленням обласної прокуратури, затриманому чиновнику обирали запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 580 тис грн. Саме таку суму застави вносили, у вересні цього року, за Зорянського сільського голову.

Сільський голова, якого затримали на хабарі у Рівному, знайшов більше півмільйона на заставу

Нагадаємо, що протягом останніх двох років, на Рівненщині, затримано двох сільських голів на отриманні хабарів у пів мільйона, за сприяння у виділенні землі. Це сільський голова Обарова та голова Зорянської сільської ради





На правах реклами