Ми у Facebook
01.11.2016, 16:00

Депутати Рівненської облради знову готують звернення щодо бурштину

Предстаквники обласної екологічної комісії рекомендуватимуть обласній раді підтримати звернення до Президента, Голови Верховної ради та Прем'єр-міністра.
Законодавчо, в Україні, так і не врегульовані питання охорони навколишнього природного середовища та рекультивації порушених земель з урахуванням особливостей видобутку бурштину. А також немає законодавчих норм, які регламентують створення старательських артілей та їх працю. Все це може призвести до непередбачуваних соціальних і екологічних наслідків - вважають члени екологічної комісії облради. Тож підготували звернення до Президента, Голови Верховної ради та Прем'єр-міністра вжити невідкладних заходів щодо врегулювання на законодавчому рівні питань забезпечення рекультивації порушених земель. Втім, спершу це звернення повинні підтримати на сесії обласної ради, 4 листопада.

Разом з тим, сьогодні, члени екологічної комісії облради вирішили виїхати в Сарненський район та перевірити чи виконує угоду про користування надрами підприємство «Укрбурштин».

Депутати Рівненської облради обговорять заходи, щоб зупинити незаконний видобуток бурштину











На правах реклами