Ми у Facebook
01.11.2016, 17:00

У Рівному науковці та духовенство говорили про проблеми духовності

У Рівному зібралися науковці з різних міст та духовенство, щоб обговорити проблеми духовності, науки та релігій і їхній вплив на українське суспільство.
Сьогодні, 1 листопада, у Рівненському державному гуманітарному університеті відбувся всеукраїнський круглий стіл на тему: “Роль науки, релігій та суспільства у формуванні моральної особистості в сучасній Україні”.

У Рівному відкрили для студентів центр інноваційних технологій

- Сучасна Україна переживає певну кризу, а тому велике значення має духовність, вплив релігій та науки на суспільство. Згідно з останніми соціологічними дослідженнями, українці найбільше довіряють церкві та армії. І тут варто зазначити, що на суспільство та можновладців повинні впливати люди науки, мистецтва та духовенство. - зазначає ректор РДГУ Руслан Постоловський.

Велике значення духовності для сучасної України відзначив і представник Церкви:

«Ранкова кава»: гість — ректор РДГУ Руслан Постоловський [+Відео]


- Сьогодні українці мають те, що поволі, на жаль, втрачає Європа. В Україні до цього часу на перше місце ставлять духовні цінності. Й чільне місце серед них займає сім’я. Саме тому ми зможемо перейняти у європейців усе найкраще. Приємно бачити як молодь зараз вболіває за Україну й прагне позитивних змін. Головна цінність України — це не тільки її земля, ресурси та надра, головна цінність — це народ України, - підкреслив Архиєпископ Рівненський і Острозький УПЦ КП Іларіон.

Про роль духовності у педагогіці повідомив Роман Павелків - проректор з науково-педагогічної та навчально-методичної роботи, завідувач кафедри вікової та педагогічної психології РДГУ:

- Релігія та наука — це універсальне явище у житті суспільства. Духовність визначає поведінку людини, стиль її життя, усвідомлення, що таке добро та зло, щастя та нещастя. Як зазначив відомий український педагог Григорій Ващенко, у педагогічній справі велике значення має духовність та формування індивідуального, ідеалістичного світогляду. Сьогодні школа та церква — це єдиний бастіон, де у молодь виховують у дусі чуйності та доброти.

У загальному під час круглого столу проаналізували та обговорили різноманітні аспекти, які стосуються релігій, науки та духовності.





На правах реклами