Ми у Facebook
04.11.2016, 09:38

Сьогодні православні рівняни вшановують ікону Казанської Божої Матері

Осіннє вшанування Казанської ікони припадає на 4 листопада. Сьогодні у храмах Рівного та області відбулися святкові богослужіння.
Православні християни з благоговінням звертаються до своєї заступниці — Казанської Божої Матері. З часом у народі зміцнилася віра у те, що ця чудотворна ікона є також покровителькою сімейних пар, шлюбу та домашньої злагоди.

1 - 2 листопада у католиків – поминальні дні

- Казанська ікона, належить до найбільш відомих і шанованих у всьому Православному світі ікон Божої Матері. Святкування Пресвятій Богородиці, на честь ЇЇ ікони, званої «Казанська», встановлене на знак вдячності Цариці Небесній за визволення града Москви і всієї Русі від нашестя поляків в 1612 році, - розповідає клірик свято-покровського кафедрального собору міста Рівне, прот. Миколай Капітула.

На церковній службі цього дня віруючі з надією звертаються до покрову й заступництва Казанської Богоматері і промовляють слова тропаря свята: “…Всім нам поможи, Царице і Владичице, що в напастях, бідах і недугах, обтяжені гріхами багатьма перед Пречистим твоїм образом молимося зі сльозами, непохитну надію на Тебе маючи. Визволи нас від усякого зла. Подай усім корисне і спаси…”.





На правах реклами