Ми у Facebook
07.11.2016, 11:10

У Рівному відзначать молодих літераторів

Нагородження відбудеться за кілька днів.
У середу, 9 листопада о 12:00 годині відбудеться нагородження переможців обласного літературного конкурсу “Перло многоцінне”, який проводиться Рівненським обласним об’єднанням Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Т. Г. Шевченка спільно з управлінням освіти і науки облдержадміністрації до Дня української писемності і мови.

Нагородження відбудеться в обласній універсальній науковій бібліотеці.

Рівненський школяр підкорив сцену "Голосу країни. Діти"

Назву конкурсу запозичили у Кирила Ставровецького, відомого українського письменника і вченого, просвітителя і видавця ХVІ – ХVІІ століть, уродженця Млинівщини (Волинь), автора збірника повчань і віршів “Перло многоцінне”.

Обличчя Рівного: "Іду і милуюся"

Мета конкурсу – сприяти утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання шанобливого ставлення до історії, культури і традицій українського народу.
Жанр літературних творів автори, а це учні та студенти, обирають добровільно – поезія, драма, проза, оповідання, новели нариси, етюди, замальовки та інші жанри.



Крім нагородження переможців запланована низка заходів. Зокрема, перед наородженням переможців, об 11.30, члени правління Просвіти разом із переможцями конкурсу “Перло многоцінне” напишуть диктант національної єдності. Також о 13.00 годині заплановане покладання квітів до пам’ятників Тарасові Шевченку та Уласові Самчуку. А вже через годину, о 14.00, в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкривається виставка вишитих портретів «Достойники Рівненщини в українському державотворенні» (спільний проект обласного об’єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Т. Г. Шевченка та Тучинської школи-інтернату), яка приурочена до 25-ї річниці незалежності України і вже експонувалася 24 серпня біля обласного театру та в Тучинській школі-інтернаті з нагоди її 55-річчя.



Про це повідомив голова правління Рівненської обласної Просвіти Іван Вєтров.





На правах реклами