Ми у Facebook
07.11.2016, 16:45

Що рівнянам потрібно знати про цьогорічні президентські вибори у США

Результат виборів, які відбудуться вже завтра, 8 листопада, експерти-політологи спрогнозувати не беруться.
Термін на який призначили вибори цілком традиційний для Сполучених Штатів Америки — це вівторок після першого понеділка місяця. Таким чином американці віддають данину традиції — у цей день громадяни США вибирають собі очільника аж з 1845 року. Така традиція сформувалася через ритм життя американців: у період середини 19 століття Америка була більшою мірою аграрною країною й у інший день фермери, скоріше за все, не прийшли б на дільниці. Розпорядок життя фермера у той час був доволі усталений: у суботу на фермі працювали, поїздка на виборчі дільниці у неділю теж була неможлива, адже більшість відвідувала церкву та відпочивала, а у середу була торгівлі на ринках. Саме тому вівторок якнайкраще пасував для волевиявлення американців.

Варто відзначити, що у деяких штатах виборчі дільниці працювали майже ще місяць тому, де проголосували ті, хто не зможе віддати свій голос 8 листопада. Серед таких, до речі, й нинішній очільник США Барак Обама.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Але тут варто врахуввати і оригінальну виборчу систему у США. Як повідомляє Канал 24, на всенародних виборах американці фактично обирають представників від штатів — так званих виборників. Колегія виборників складається із 538 осіб. Для перемоги у виборах кандидатові потрібно набрати 270 голосів із цієї кількості виборників. Колегія повинна проголосувати аж через 11 днів — 19 листопада. Результати виборів публічно оголосять ще пізніше — 6 січня 2017 року й тільки через два тижні — 20 січня повинна відбутися інавгурація нового, 45-го президента США. Такою складною системою виборів американці намагаються унеможливити прихід до влади диктатора.

Не встиг американець приїхати в Україну, як його пограбували

Основна боротьба за пост президента США також традиційно розгорнулася між представниками двох партій — Гілларі Клінтон, яка представляє Демократичну партію та Дональдом Трампом — представником Республіканської партії, які мають кардинально різні погляди щодо політики стосовно України. Пані Клінтон вважає, що США повинно приділити більше уваги Україні й активніше допомагати. А Дональд Трамп переконаний, що допомога Україні — це справа виключно Європи. Отже, скоріше за все, результат нинішніх президентських виборів визначатиме й політику США стосовно України.

Яким буде курс долара в наступному році

Проте, за іронією долі, суттєве значення на результати виборів в США має і голос українців, адже чисельність української діаспори у цій країні наближається до 2 мільйонів. А також варто врахувати, що впливатимуть і інші представники діаспор, серед яких є і симпатики України.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ