Ми у Facebook
08.11.2016, 11:21

Оптимізація медицини на Рівненщині: під скорочення потрапляють більше 1500 ліжкомісць

фото chasopys.te.ua

В медицині Рівненщини вже розпочався процес оптимізації. Так, по районах вже розіслали "рознарядки" з інформацією про те, скільки ліжкоміць треба зменшити.
Зменшення ліжкомісць в області пояснюють тим, що діють "на виконання постанови КМУ від 25 листопада 2015 року №1024 "Про затвердження нормативу забезпечення стаціонарними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення" та розпорядження голови облдержадміністрації від 25.03.2016 "Про заходи щодо оптимізації ліжкового фонду закладів охорони здоров'я області" існує розрахунок обласного управління охорони здоров'я щодо оптимізації ліжкомісць по районах".

Наслідки "оптимізації": на Рівненщині закриють 24 школи

Так, згідно з розрахунками на Рівненщині стане менше на 1641 ліжкомісце. Під скорочення потрапили всі райони області та місто Рівне і Вараш (Кузнецовськ). Для прикладу, у місті рівне повинно стати на 361 ліжкомісце менше, 115 у Дубенському районі, 215 у Сарненському районі.

Така інформація лякає мешканців області і вже не обходиться без конфліктних ситуацій. Одна з останніх - у Здолбунівському районі, де люди виступили проти скорочення цілого відділення.


фото http://zdolbunivcity.net/
фото http://zdolbunivcity.net/





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ