Ми у Facebook
09.11.2016, 15:00

Дача. Сад. Город. Як зберігати яблука (+ФОТО)

Що потрібно знати, аби зберегти яблука соковитими і ароматними.
Якщо зберігати яблука правильно, вони можуть пролежати досить довго, на відміну від більшості фруктів. Перш за все яблука потрібно правильно зібрати. Вони повинні бути без пошкоджень шкірки. Яблука які впали, треба зберігати окремо від тих, що обривали. А ще їх не варто обтирати перед зберіганням.


Взагалі, яблука краще зберігати в окремому приміщенні. Адже вони виділяють етилен, який сприяє дозріванню як самих яблук, так овочів, які зберігаються з ними в одному погребі. Так, приміром, картопля починає передчасно проростати. Якщо зберігати яблука в окремому приміщенні немає можливості, то варто зробити декілька відсіків. Ще один факт на користь зберігання яблук окремо - вони добре вбирають запахи. Не лише від часнику, а й від тої ж картоплі ці фрукти переймають специфічні запахи.



Варто знати, що ідеальна температура при зберіганні яблук -1 — +3 градуси. За таких умов виділення етилену буде мінімальним. Для зниження концетрації етилену, в льосі чи підвалі повинна також бути хороша вентиляція. А вологість 85-95% вбереже фрукти від зморщування та висихання.




Дача. Сад. Город. Вирощуємо зелень на підвіконні (фото)




Яблука, так само як і моркву, пересипають тирсою чи піском. Однак для цих фруктів варто брати тирсу листяних дерев. А пісок має бути сухим. Ще їх загортають в папір, чи перекладають картоном. А також зберігають в поліетиленових мішках. Яблука фасуються в них по 1-2 кілограми. Пакети зав’язуються і розкладаються на стелажах на зберігання.



І нехай Ваші яблука, до кінця зими, зберігаються соковитими та ароматними.

Читати більше порад в рубриці Дача. Сад. Город





На правах реклами