Ми у Facebook
10.11.2016, 10:55

"Чи хочу назад в ОДА? Ні!", - сільський голова з Рівненщини прозвітував про рік роботи

У жовтні 2015 року Рівненщина обрала не тільки депутатів рад різних рівнів, а і сільських голів. Рік минув і тепер багато з них діляться підсумками року, що минув...

Однією з несподіванок минулих виборів стало те, коли чиновник Рівненської ОДА став сільським головою.

Мова йшла про тодішнього директора Рівненського обласного контактного центру Миколу Шустова. Переважною більшістю голосів його обрали сільським головою села Забороль рівненського району.

Після року роботи пан Микола написав на своїй сторінці у фейсбук про те, яким для нього був цей рік і запевнив, що не хотів би повернутися назад у стіни облдержадміністрації.


ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ РАНКОВА КАВА: ГІСТЬ Микола Шустов


Рік на посаді, або перші враження та період адаптації…:-)
Не хотілося би подавати лише статистичні дані, хочеться передати трішки своїх відчуттів і вражень…
З перших днів я почав зустрічатись з колегами щодо вирішення проблеми електрифікації масиву житлової забудови «Південний» в с.Забороль, оскільки знав про неї ще до виборів. Декілька разів зустрічались з головою правління ПАТ «Рівнеобленерго» Невмержицьким С.М., керівництвом райдержадміністрації…, виробили механізм швидкого вирішення цього питання…, виїхав проектант з "Рівнеобленерго" на місце, все оглянув…, завітав до архітектора за відповідними висновками… Але не тут то було…, відповідно до нового законодавства без генерального або детального плану починати роботи неможливо…
Зрозуміло, бюджетний 2015 рік підходив до свого кінця, тому почав створювати належні умови для роботи, – ремонт в кабінеті…, оскільки брудні, жахливі, ще напіврадянські меблі, пригнічуючі салатові шпалери та лампи, що гули, як на якомусь підприємстві, не сприяли нормальній праці. Під шумок поміняв і двері. Зараз, комфортно, як мені, так і відвідувачам…)


Досьє на Миколу Шустова

Почався новий бюджетний 2016 рік, ніби вже й освоївся…, час працювати за планом, і нічого страшного, що сільська рада бідненька…) З грошима всі вміють працювати…, а мо й не всі…
З січня почали розробляти генеральний план сіл Забороль і Боянівка… Роботи ще тривають, але підходять до свого логічного завершення.
Крім описаної проблеми, було ще декілька проблем, які потребували швидкого вирішення. Це в жахливому стані ФАП, дороги і вуличне освітлення. Якось було трішки соромно, що село в 10 – ти км від обласного центру, а стан його на стільки сумний…, мало того, що дороги жахливі, то на вечір ще й їх і не видно.
В лютому проїхались з проектантами по нашим селам та визначилися, де першочергово має бути вуличне освітлення. Результат – з обласного бюджету виділили 660 тисяч гривень на реконструкцію вуличного освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій сіл Забороль і Боянівка. На сьогоднішній день 50 відсотків території вже освітлюється, а решту території плануємо увімкнути вже в цьому місяці, готуються відповідні «допуски» в Рівнеобленерго.
Також, проклали добрячий клаптик асфальтованої дороги по вулиці Центральна, на це майже 1 мільйон гривень виділили з державного бюджету.
З керівництвом району узгодили, що для нас недостатньо ФАПу, потрібна амбулаторія, відповідно з районного бюджету виділено 50 тисяч гривень на проектно-кошторисну документацію.
Також залучили з районного бюджету 170 тисяч на пластикові вікна в дитячий садочок. А ще садочку подарували 36 новеньких стільців та 3 коника – гойдалки.
Школі подарували новий гардероб, взамін радянському.
Крім цього, ми дуже гарно відсвяткували 365 років с. Боянівка.

А загалом для вирішення проблем громади нам вдалося залучити майже 2 мільйони гривень з інших бюджетів.


Вибір "ОГО": Микола ШУСТОВ. Обласний контактний центр


Але ще багато справ чекає нас і в наступному році. Це масив «Південний», будівництво амбулаторії, автобусні зупинки, утеплення школи і садочка, ремонт альтанок в дитячому садочку (ліс вже є), завершення вуличного освітлення, а також дороги і ще раз дороги…

Запитаєте, чи хочу я назад в ОДА?! Сьогодні скажу – НІ!))






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ