Ми у Facebook
13.11.2016, 13:30

Чемпіонат України. 19 тур. «Верес» - ПФК «Суми» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У неділю, 13 листопада, НК ФК «Верес» проведе поєдинок 19 туру Чемпіонату України серед команд першої ліги. У гості до рівнян прибуде ПФК «Суми». Поєдинок відбудеться на стадіоні «Колос» у Березному і розпочнеться о 14:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», заключний домашній поєдинок у нинішньому році команда Володимира Мазяра змушена провести за 65 кілометрів від Рівного, у райцентрі Березне. Причина переносу поєдинку - незадовільний стан газону на центральній спортивній арені Рівненської області - стадіоні «Авангард».

Суперником рівнян у цьому матчі буде ПФК «Суми». Офіційно цей клуб з’явився на світ у 2008-му році. Втім, за інформацією офіційного сайту сумчан, ПФК «Суми» є прямим нащадком «Явора», який був заснований ще на початку вісімдесятих років минулого століття.

Вперше серед професіональних клубів українського футболу «Явір» з’явився у першому чемпіонаті України 1992 року (Перехідна ліга). Потому сумчани тривалий час виступали у Другій лізі. В сезоні 1995-1996 «Явір» стартував у Першій лізі і на наступні чотири сезони став її міцним середняком. Тоді ж сумчани вперше зустрілися з «Вересом», перемігши вдома – 3:1 та поступившись в гостях – 0:1. У наступному сезоні, коли рівняни покидали Першу лігу, «Явір» обіграв «Верес» вдома – 4:1 та зіграв унічию на виїзді – 0:0.

У сезоні 2008-2009 «Явір» змінив назву на «Суми». Вже за два роки сумчани фінішували другими у групі «А» Другої ліги (обігравши і «Верес» з рахунком – 6:0). Втім, підвищитися у класі команда не зуміла, програвши у перехідному матчі «Енергетику» - 0:2.

Втім, вже за рік ПФК «Суми» впевнено виграв групу «А» Другої ліги, завоювавши таки путівку до Першої ліги. З тих пір сумчани залишаються міцним середняком другого за ієрархією дивізіону українського футболу.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Перед стартом нинішнього сезону ПФК «Суми» зазнав кількох вагомих кадрових втрат. Клуб покинули тренер Богдан Єсип і Артур Западня, які підписали контракти з НК «Верес». Досвідчений воротар Костянтин Махновський приєднався до чернігівської «Десни».

Вперше у нинішньому сезоні ПФК «Суми» та НК «Верес» зустрілися вже у другому турі чемпіонату Першої ліги. У липні на стадіоні «Ювілейний» впевнено перемогли рівняни.

ПФК «Суми» - НК «Верес» (Рівне) – 0:2 (0:1)
30 липня 2016 року, Суми, стадіон «Ювілейний», 1050 глядачів.

ПФК «Суми»: Литовченко, Богачов (К), Суходуб, Медведєв, Кравчук, Лучик, Брікнер, Койдан (Приходько, 63), Меркушов (Олійник, 64), Гребенюк, Душин (Разуваєв, 72) – Кліщук, Ігнатенко, Жаріков. Головний тренер – Юрій Ярошенко.

НК «Верес»: Когут, Борзенко (К), Білий, Зозуля, Западня, Орловський, Кучеров, Герасимець (Котляр, 78), Волошинович, Степанюк (Ралюченко, 88), Сергійчук (Сікорський, 59) – Попович, Задоя, Яворський, Братков. Головний тренер – Володимир Мазяр.

Голи: Степанюк (34), Сікорський (61).
Попередження: Суходуб (40), Олійник (74) - Сергійчук (23), Степанюк (38), Борзенко (90+3).

Після невдалого старту сезону (2 перемоги та 5 поразок у 9 матчах) ПФК «Суми» покинув головний тренер Юрій Ярошенко. Його на посту керманича команди змінив Павло Кікоть. Після цього сумчани зуміли вдома розписати мирову із «Десною» та обіграти на виїзді «Черкаський Дніпро». Втім, після серії вдалих матчів – знову пішли поразки.

Востаннє ПФК «Суми» перемагали ще 8-го жовтня («Черкаський Дніпро» - ПФК «Суми» - 0:2). Безвиграшна серія команди Павла Кікотя налічує вже п’ять матчів поспіль. Не зможе допомогти сумчанам у матчі проти НК «Верес» основний захисник команди Арсеній Процишин. Матч у Березному він пропустить через перебір жовтих карток.

ДОСЬЄ:
ПФК «Суми»
Рік заснування: 2008 (рік заснування «Явора» - 1982)
Попередні назви: «Явір», «Явір-Суми»
Досягнення: чемпіон Другої ліги (1995), переможець групи «А» Другої ліги (2012).
Найвища позиція у чемпіонатах України: 8 місце у Першій лізі (2015).

Історія протистоянь НК «Верес» - ПФК «Суми»:
7 матчів: +2,=1,-4
Різниця м’ячів: 5-16

Історія протистоянь у Рівному:
3 матчі: +1,=1,-1
Різниця м’ячів: 1-6.








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ