Ми у Facebook
15.11.2016, 15:15

Все, що треба знати рівнянам про правильний вибір шпалер

Для того, щоб змінити настрій вашої оселі, насправді потрібно не так багато часу та клопотів. Можна просто змінити шпалери – й ефект новизни відразу ж з'явиться, ми гарантуємо! Професіонали магазину “VSE-BUD” розповіли про всі секрети правильного вибору шпалер.
Водночас, якщо ви вже вирішили змінити шпалери в квартирі, будинку чи кімнаті, то відразу ж стикнетеся з низкою питань: починаючи від типу шпалер, кольору, текстури та вибору майстра, який може допомогти вам не зіпсувати шпалери, а навпаки добитися максимального ефекту краси та затишку.

У нашій статті ми намагатимемося відповісти на питання, з якими може стикнутися пересічний споживач, який задумав придбати шпалери.

Аналізуємо ринок

Нині для того, щоб зорієнтуватися в ціновій політиці на шпалери, не обов'язково відразу ж збирати усю родину та вирушати на ринок, щоб “прицінитися”. Насправді вже все зроблено до вас. Сьогодні багато інтернет-магазинів пропонують широкий вибір шпалер, який дозволяє не тільки дізнатися про цінову політику, а й визначитися з кольоровою гамою та пропонує різноманітні ідеї поклейки чи фарбування шпалер.

Шпалери: основні види
Варто відійти від того стереотипу, що якщо мова заходить про шпалери, то на думку повинні приходити вже стандартні вінілові чи паперові варіанти. Насправді усіх типів сучасних шпалер існує більше десяти. Але треба розібратися в тому, які з них підходять саме вам. Адже від якості шпалер залежить екологічність кімнати, а як наслідок – і здоров'я тих, хто у ній проживає.
Чесно зізнаємося, що самим розібратися у всьому різноманітті шпалер самостійно нам не вдалося, тому для більш детального аналізу ми звернулися до професіоналів. Розібратися з типами шпалер, їх основними властивостями та екологічністю нам радо зголосилася допомогти менеджер магазину шпалер “VSE-BUD” Галина (на фото).



Пані Галина розпочала нам екскурсію “царством шпалер” з паперових варіантів. Вона підтвердила наше припущення про те, що паперові шпалери є найпопулярнішим видом.

– Багато хто обирає паперові шпалери через їх низьку ціну та легкість у процесі поклейки. Водночас паперові шпалери часто мають не дуже високу якість, легко можуть протиратися чи вицвітати на сонці, а також не піддаються миттю, – пояснила пані Галина.

Наступний вид шпалер, про який ми вирішили дізнатися – вінілові. Нам продемонстрували у магазині “VSE-BUD”, що вінілові шпалери мають різноманітні види. Водночас менеджер не приховувала і того, що вінілові шпалери небезпечні для здоров'я. Адже вони накопичують пил та виділяють формальдегід, що часто спричиняє головні болі, безсоння та навіть ракові захворювання. Крім того, вони не дозволяють стінам дихати, внаслідок чого з іншого боку стіни може накопичуватися конденсат і як наслідок – виникати грибок.

Далі пані Галина почала розповідь про шовкографію, адже багато людей надають перевагу саме цьому типу.

– Існує думка про те, що шовкографія – це безпечні шпалери, проте це також вініл. І найстрашнішим є те, що вони розповсюджують горіння й виділяють небезпечні речовини при тлінні, – пояснює менеджер магазину “VSE-BUD”.

Водночас пані Галина зауважила, що якщо ж ви все ж вирішили обрати вінілові шпалери, то краще купувати вінілові шпалери від європейських виробників. Адже в країнах Європи діють найжорсткіші вимоги до екологічної безпеки і на шпалери це теж поширюється.

Нашу увагу привернули рідкі шпалери, адже вони були надзвичайно приємними на дотик, а ще нас вразило те, що навіть якщо дитина по них малювала — це не біда. Рідкі шпалери — це екологічна суміш, з шовкових бамбукових та целюлозних волокон, які є з різними домішками. Їхні переваги – безпечність, велика кольорова гама, легкість нанесення та догляд. При забрудненні певної частини шпалер фломастером чи ручкою, рідкі шпалери можна розмочити чи нанести нові. І це надзвичайно зручно! Водночас варто знати і той факт, що рідкі шпалери легко пропускають повітря і тим самим вбирають запах. Тому використовувати рідкі шпалери на кухні фахівці не радять.

Ще одним екологічним типом шпалер є склотканинні. Це екологічний матеріал: сплав вапняку, соди, кварцу та піску. Перевагами таких шапалер є безпечність, стійкість до механічних пошкоджень, та що найважливіше – вони не підтримують горіння. А також склотканинні шпалери паропроникні, гіпоалергенні та антистатичні. Вони мають армуючі властивості. Серед недоліків, які можна помітити у склотканинних шпалерах, – це те, що вони зроблені під фарбування, хоча з іншого боку, ці шпалери ідеальні для дезінфекції та їх можна перефарбовувати до 15 разів.

Ще два типи шпалер, про які ми попросили розповісти нам пані Галину, – це пробкові та бамбукові. Ми дізналися, що пробкові шпалери є в пластинах та у рулонах. Їхні переваги – тепло- та звукоізоляція, вони витримують значну вологість. Водночас пробкові шпалери мають високу ціну й повинні обов'язково монтуватися за допомогою спеціалістів, адже в іншому випадку результат може бути далеким від ваших очікувань. Ще один надзвичайно безпечним типом шпалер є бамбукові. Їх вигляд – це рулон, який складається з наклеєних бамбукових рейок на тканину. Самі ці рейки є різних довжин і товщини, тому вибрати є з чого. Серед переваг бамбукових шпалер — безпечність, шумоізоляція, антистатичність. А ще вони дарують приємний аромат деревини.

У магазині “VSE-BUD” нам наочно показали й розповіли, які існують різновиди шпалер, і тепер стає зрозуміло, що багато хто з нас навіть не уявляв, що шпалери можуть бути як екологічними, так і нести загрозу для життя та здоров'я родини.

Не зіпсуй шпалери – обери хорошого майстра
Після того, як ми розібралися з типами шпалер та їх перевагами й недоліками, настає не менш важливий етап – клеєння чи нанесення шпалер. У цьому процесі є два варіанти вирішення питання. Якщо ви самостійно вмієте клеїти шпалери, тоді можете брати відповідальність на себе. Якщо ж ви не мали досвіду, то краще довірити цю справу професіоналам. Чому це так важливо? Адже ви робите ремонт не на один день, і тим паче прикро буде, коли просто неймовірні шпалери будуть зіпсовані через те, що ви їх неправильно поклеїли.

В інтернет-просторі ми можемо знайти чимало оголошень, в яких майстри пропонують свої послуги створення дизайнів та поклейки шпалер. Водночас не варто відразу “купуватися” на найнижчі ціни. Почитайте коментарі, подивіться роботи, поспілкуйтеся з майстром. Цікаво, що на сайті www.vse-bud.com нам вдалося знайти не тільки інформацію щодо вибору шпалер, а й подивитися портфоліо майстрів. На сайті зазначено, що www.vse-bud.com готовий до співпраці з майстрами та запрошує їх виставляти на сайті в рубриці ПОРТФОЛІО свої роботи, а користувачі мають змогу їх коментувати. Тим самим тут ви можете прочитати не тільки інформацію про майстра, побачити його контакти, а і найголовніше – почути відгуки тих, у кого ця людина вже працювала.

Як ви могли зрозуміти з нашого журналістського аналізу, правильний вибір шпалер та їх нанесення — справа не з легких. Адже варто обрати той тип шпалер, що підходить саме вам, дізнатися та проаналізувати цінову політику і на завершення майстерно виконати дизайн, щоб найпрекрасніші шпалери не втратили своє “обличчя”. Тому довіряйте професіоналам, консультуйтеся з фахівцями – і нехай ваші шпалери прослужать вам довго!



www.vse-bud.com

+38(067)604-22-93 +38(063)63-25-636 +38(362)43-43-16
м.Рівне вул. Млинівська, 23 vsebud.com@gmail.com





На правах реклами