Ми у Facebook
16.11.2016, 15:07

Рівне: замість паперових медичних карток - електронні

Електронно-медична картка пацієнта замінить паперову вресію та дозволить лікарям і медичному персоналу віддалено переглядати історію хвороби пацієнта у будь-якому лікувальному закладі.
В електронній картці хворого буде міститись уся інформація про пацієнта - від щеплень, зроблених у дитинстві, до останніх результатів обстеження чи відвідин лікаря.

Якісна медична допомога у Рівному без вихідних

Така система має на меті об’єднати в єдину мережу усі медичні заклади області та надати доступ лікарям до історії хвороб пацієнтів не залежно від місця їх реєстрації.

Як повідомили у Рівненській ОДА вже до кінця 2017 року електронна картка пацієнта запрацює у всіх медичних закладах області. Втім, поки що вона буде працювати лише з тими, хто лікує та проводить профілактику серцево-судинних захворювань.

Сім кіл пекла: як у Рівному отримати медичну довідку для посвідчення водія

За словами керівника групи консультантів проекту Світового банку (який і займається розробкою карти на Рівненщниі) Сергія Рибачока, електронний документ можна буде розширити

Нагадаємо, що впровадження такої системи – одне із завдань проекту Світового банку, що наразі реалізовується на Рівненщині.





На правах реклами